דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגות מעוצבות - מה השתנה בעשור האחרון? 

מאת    [ 03/12/2021 ]

מילים במאמר: 508   [ נצפה 1500 פעמים ]

בעשור האחרון עוגות מעוצבות הפכו לחלק מהשגרה עבורנו. כל אירוע, החל מיום הולדת, ברית, יום נישואין ועד מעבר בין עבודות דורש עוגה מעוצבת.

 

ואם נראה לנו שהאירועים רבים אז המבחר של הקונדיטורים גדול אף יותר!

עולם גדול ומופלא של עוגות מעוצבות עם ציפויי שונים, מילויים באין סוף טעמים ויצירות אומנות עוצרות נשימה - לא עוד עוגה מעוצבת אלא אומנות בפני עצמה.

 

אם נסתכל רגע עשור אחורה בטוח נזכר שלא היה כזה מבחר ולא היה כזה עניין סביב עוגות לאירועים. היינו מסתפקים בעוגה בהכנה ביתית או מהקונדיטוריה הקרובה אלינו בטעם אהוב או שם קלאסי מוכר וסוגרים עניין.

 

אז בואו ניקח את עצמנו עשור אחורה (בערך) ונבין מה יש לנו היום ואיך הגענו לכאן…

 

עוגות קרם או עוגות מוס קלאסיות

עוגות קלאסיות, בטעמים מוכרים כמו שוקולד, וניל, קפה הנמכרות במקררים בקונדיטוריות או לפי הזמנה עם הקדשה במידת הצורך. שמות כמו עוגת מוצרט, היער השחור, עוגת גבינה, כיפת שוקולד או קיפוד, טירמיסו, טריקולד ועוד עוגות מוכרות.

המרכז בהן הוא הקרמים והטעמים, האסתטיקה כמובן ושוב - הטעמים. 

העוגות האלה עדיין מחכות לנו במגוון קונדיטוריות עם שדרוגים שונים וגם קלאסיות וטובות.

 

עוגות בצק סוכר

עולם שלם של סוכר, צבעים, עיצובים, דמויות, קומות ומה לא! הדגש בסגנון הזה הוא על העיצוב ופחות על הטעם, העוגה חייבת להיות חזקה ויציבה כדי לקבל על עצמה את כל העיצוב והציפוי, ישנם מקרים שיש קרם בפנים אבל הוא חייב להיות בין שתי שכבות ויותר של עוגת בסיס בחושה. 

היופי בבצק סוכר הוא האפשרות ליצור עולם של דמיון או דמויות אהובות ומוכרות, ממש פנטזיה על עוגה וזה משדרג כל חגיגת יום הולדת במיוחד בקרב ילדים לחוויה אחרת.

 

עוגות זילוף

קרם חמאה, קצפת, צימקאו, גלידן וגנאש  - כל אלו יוצרים עוגות מעוצבות המבוססות על ציפוי בקרם וזילוף. הקרמים חייבים להיות יציבים מאוד , חלקם גם נצבעים בצבעי מאכל וסוכריות ובעזרת צימקאו והדפסה על דפים אכילים ניתן לשלב בהן גם דמויות ואפילו תמונות מהחיים עצמם.

גם כאן העוגה היא בגדר פנטזיה אבל היא יכולה לקלוע גם למבוגרים יותר ולקבל על עצמה עיצובים מתונים יותר. יש כאן חשיבות רבה יותר לטעם בחלק מהמקרים מאשר עוגות בצק סוכר שכן הקרם הוא העיקר.

 

עוגות מוס מפוארות בטעמים מיוחדים 

אם חיפשתם עוגות יוקרתיות - זו הקטגוריה בשבילכם! עולם מופלא של טעמים ומרקמים, ציפויי גלסאז' מבריקים ועוגות עשויות עבודת יד של קונדיטורים מהשורה. שכבות של דקואז', בצק פריך, קרמו, ג'לי, פרלינה לוז, מוס שוקולד איכותי ועוד סוגי שכבות וקרמים.

העניין בעוגות האלה הוא הטעם והאיכות הגבוהה של מוצרי הגלם ולסיום עיצוב ייחודי שלרוב מגיע בציפוי גלסאז' מבריק ותוספות מינימליסטיות יחסית.

עוגות מעוצבות בסגנון הזה נחשבות ליוקרתיות יותר מהאחרות, בשל התהליך המורכב והתוצאה הסופית המרשימה.

 

עד היום כל האופציות קיימות והעולם המופלא של עוגות מעוצבות ממשיך להתפתח ולהשתכלל כל רגע והמבחר הגדול איתו. כל יום נולדים עוד קונדיטורים וקונדיטוריות מוכשרים ומוכשרות עם רעיונות מיוחדים ומקורות השראה חדשים כדי שבחגיגה הבאה שלנו נמצא את העוגה המיוחדת שתתאים. אם זה עוגות לגילוי מין העובר, עוגות חתונה מהפנטות, עוגות יום הולדת לילדים בעיצובים משוגעים ועוד עוגה לכל סיבה ולכל מסיבה! 

 

שלכם, ספיר


עוגות מוס בהתאמה אישית




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב