דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


החלבון חשיבותו לספורטאי ולכלל 

מאת    [ 21/06/2017 ]

מילים במאמר: 372   [ נצפה 2643 פעמים ]

החלבון חשיבותו לספורטאי ולכלל האוכלוסייה. 

חלבון (פרוטאין) הוא תרכובת אורגנית גדולה ומורכבת.

החלבון בנוי משרשרת מקופלת של חומצות אמינו.  

חומצות אמינו קשורות ביניהן בקשרים פפטידיים בין הקבוצה הקרבוקסילית של החומצה האמינית לקבוצה האמינית של החומצה השנייה.

יש לומר כי בסך הכל ישנן כ- 22 חומצות אמינו סטנדרטיות שבונות חלבונים בגופנו.

החלבונים נמנים עם התרכובות החשובות ביותר המרכיבות את האורגניזם ומצויות בכל התאים החיים.

הידעתם שחלבון הנו מרכיב עיקרי בגופנו ל:
1. לבניית מסת שריר,
2. חיזוק מערכת השלד והשרירים,
3. מיצוק העור,
4. שיפור אחוזי השומן,
5. איזון חילוף החומרים,
6. וויסות השומן בגוף ועוד...

מרבית החלבונים משתייכים לאחת משתי קבוצות עיקריות, והן: חלבונים מבניים וחלבונים תפקודיים. 

חלבונים מבניים, כמו: העור מורכב ברובו למעשה כ-75% מהחלבון הקולגן. השיער מורכבים ברובם מקרטין. ההמוגלובין הינו חלבון המצוי בכדוריות הדם האדומות (הקושר חמצן מהריאות ומעביר אותו לתאי הגוף), ועוד...

חלבונים תפקודיים, כמו: חלבונים של מערכת החיסונית, הם חלבונים המגנים - המהווים את הנוגדנים. חלבוני שליח, אשר משמשים להעברת אותות מתא לתא,  הורמונים חלבוניים כאינסולין והורמון גדילה, מוליכים עצביים - נוירוטרנסמיטרים. חלבנים מתכווצים - בעלי יכולת לייצר תנועה אילו הם חלבוני השרירים...

החלבון מסייע בהורדת השומנים בדם וחיזוק האברים הפנימיים, שיפור תפקוד הורמונאלי.

בלעדיו יהיה קשה ליצור היפרטרופיה (הגדלת חתר הרוחב של השריר) ולשפר את הביצועים הספורטיביים.

לכן חובה על כל אדם, בין שהוא ספורטאי לבין שלא, התייעץ עם איש מקצוע מהתחום.

באשר לשאלות כמה חלבון נידרש לצרוך? וכמה פעילות מומלצת? וכל זאת בהתאם למטרות ולפעילות היומית... וכמובן שבכפוף למצב בריאותי - פיזיולוגי.

הנכם מוזמנים לשאול אותנו ובנוסף לקבל יעוץ ראשוני כמה אחוזי שומן יש בגופכם ויחד עם שיחה של גילוי צרכים נוכל להתחיל תהליך ראשוני של הצבת יעדים לשיפור המראה הבריאות וההשגים הספורטיביים.

החלבונים הם חומרים מזינים החשובים לבריאותנו וכמו גם לרוב בעלי החיים. צריכה מספקת של חלבון חיונית לתהליכי בנייה, שימור וגדילה אופטימליים של הגוף, ובעיקר השרירים. אנו לא מסוגלים לסנתז את כל חומצות האמינו הדרושות לצרכים הבסיסיים, ולכן נדרשים חלבונים מהתזונה שלנו כדי לקבל את החומצות שאין באפשרותנו לסנתז, כלומר חומצות אמיניות חיוניות. מקורות מזון עשירים בחלבון הם קטניות, אגוזים, זרעים, בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב.

ישנן כ- 9 חומצות אמינו שגופנו אינו יודע לייצר בעצמו (חומצות אמינו חיוניות) ועל כן צריך לקבלן בתזונה. להלן הן: איזולאוצין, ולין, לאוצין, ליזין, טריפטופן, מתיונין, פנילאלנין, תראונין, היסטידין.   

ד"ר יעקב עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית. כתב הספרים: אבן הפינה בתחום פיתוח גוף. ספורטולוגיה-המדריך לספורטאי. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לייעוץ בקליניקה: 0528567140




מאמרים חדשים מומלצים: 

מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה
התוצאה הסופית -  מאת: נדב ברקאי מומחה
תסמונת מטבולית והקשר לתזונה קטוגנית  -  מאת: אילנה בירקין מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב