דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


על הרצף הרובוטי 

מאת    [ 04/06/2016 ]

מילים במאמר: 372   [ נצפה 2932 פעמים ]

כשמסתכלים על תעשיית הרובוטיקה העולמית בעשרות השנים האחרונות דבר אחד בולט במיוחד; דבר אחד מעכב את התעשייה, וזה שאין רצף. לא ברור איך רובוט לכיסוח דשא יהפוך לרובוט במובן של אסימוב. נכון שיש מוטיבציה לשכלול הרובוט, אבל עד גבול די נמוך, ממנו אין טעם לשפר. הקפיצה לרובוטים שעושים עוד עבודות, עצומה,אם לא אין סופית. כנ"ל לרובוט לניקוי שטיחים. או סתם רובוטים בקו ייצור. כך התעשייה בכללותה איננה משקיעה ברובוטיקה כמו שניתן לצפות כי אין אופציה לשיפור רציף. כך השוק החופשי, לא פעל בצורה מסיבית ברובוטיקה, כי לא היה סיכוי לעשות כסף טוב. כך הרובוטיקה לא התקדמה באופן שניתן היה לצפות.

 

בתחומים אחרים, נכון שהיו במדע ובתעשייה קפיצות גדולות. אבל השיפור בתעשייה במוצרים הוא בד"כ בעל אופי רציף. המחשב השתכלל בצורה די רציפה. כל מחשב חדש הוא שכלול קטן (יחסית) של איזשהו מחשב קודם.

 

לדעתי ניתן לבנות בצורה מלאכותית רצף רובוטי. למשל בואו נסתכל על רובוטים בשלט רחוק באתרי בניה. כבר קיום ניתן לבנות רובוט שיופעל על ידי אדם, ויעשה עבודות שונות באתר הבניה. ככל שהרובוט ישתכלל הוא יעשה עוד עבודות. ובמהרה יהיה מספיק עצמאי כדי שהאדם המפעיל יוכל לנהל 2 רובוטים במקביל כמו במשחקי וידאו (וזו עבודה מעניינת ביותר למפעיל). אח"כ הוא יוכל לנהל 5 רובוטים במקביל, מה שבהרבה יותר משתלם כלכלית. כך יוצר רצף לרובוט משוכלל ואוטומטי יותר ויותר.בענף הבניה מסתובבים  טריליוני דולרים בשנה, שבצורה זו יירתמו לקידום הרובוטיקה. 

 

 

 

לסיכום,ניתן לייצר רצף רובוטי (ואולי כמה). זה המפתח האמיתי לשיפור בתחום.

 

 

הערה: רצף שלא נקשר לתעשיה בעלת טריליוני דולרים, , סיכוייו באמת לעשות את העבודה, אפסיים. רק טריליוני דולרים, ברקע, יעשו את העבודה. ניתן לשער שמסתתרים רצפים רבים בתחומים שונים. יש לזהות אותם. לאפיין אותם. מחובת  האקדמיה והממשלה, וגופי המחקר השונים, לטפח אותם, תוך כדי התערבות כספית וארגונית. כמובן שהשוק עצמו הוא שיניע לאורך הרצף. צריך רק להזכר איך רצפים כאלה בוצעו לא בדיוק במודעות והדגשה של מושג הרצף. רצף מזעור הרכיבים האלקטרונים לדוגמא. ועוד דוגמא, רצף שכלול המחשב האישי. 

 

בשלב ראשון יש לעורר מודעות לנושא באמצעות מאמרים מדעיים. לעורר התלהבות וענין.  בשלב הבא יש לשכנע אוניברסטאות, גופי מחקר, קרנות, גופים ציבוריים, וספציפית גופים ממשלתיים, להשקיע ברצף ספציפי זה, או אחרים. ואז להפנות זרקור עצום, ליצור את נקודת ההתחלה של הרצף, ולדרבן את השוק, להתחיל לנוע.  

מוטי ריקלין




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב