לחם שאור מלא עם גרעינים
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לחם שאור מלא עם גרעינים 

מאת    [ 23/09/2013 ]
מילים במאמר: 427   [ נצפה 1609 פעמים ]

 
 

אם עדיין לא יצא לכם להכין לחם שאור, אז אני אתחיל מהבסיס- המחמוצת. להל"ן המתכון הבסיסי למחמוצת, אך קחו בחשבון, שאת המחמוצת יש להכין לפחות 5 ימים לפני שאתם ניגשים להכנת הלחם.

למחמוצת שאור תצטרכו:
כוס קמח מלא 
3/4 כוס מים
כלי זכוכית עם מכסה

אופן הכנה:
מערבבים בכלי זכוכית את הקמח והמים ומניחים על השיש בטמפרטורת החדר (צריך להיות לא חם מדי, כ-20 מעלות) למשך 5 ימים.
לאחר שלושה ימים התערובת צריכה להתחיל לתסוס בבועות קטנות ועדינות ובריח חמצמץ. 
לאחר היום החמישי ניתן להתחיל לעבוד עם השאור

 


המרכיבים ללחם

3 כוסות קמח מלא
כוס מחמצת 
3/4 1 מים
30 גרם מלח גס
4 כפות גרעיני חמנייה

אופן הכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הלחם, ולשים במיקסר כ-5-7 דקות, עד לקבלת בצק גמיש.

מניחים לתפיחה ל-6-8 שעות, שבסיומן מחלקים את הבצק ל-2 כיכרות. .

מתפיחים פעם נוספת כ-5-6 שעות.

מחממים תנור ל-220 מעלות, ומכניסים פנימה קערה של מים ואת 2 כיכרות הלחם לכ-10 דקות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים, ומורידים את הטמפרטורה ל-190. אופים כ- 20-30 דקות נוספות.

  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /  // / / / / / / / / / / / / / / / / //  / / / / / / /

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב