לחמניות מתוקות מקמח מלא
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לחמניות מתוקות מקמח מלא 

מאת    [ 22/06/2013 ]
מילים במאמר: 187   [ נצפה 5229 פעמים ]

 
 

לחמניות מקמח מלא שונות מהלחמניות הרגילות, ולא כל ילד יסכים לאכול אותן, בטענה שהצבע והטעם לא זהים לצבעה וטעמה של לחמניה רגילה. אני מציע להכין לחמניות מתוקות מחיטה מלאה. אני לא יודעת מה נהוג אצלכם, אבל אצלי אף אחד לא אומר לא למתוק (לצערי).
 
מצרכים ל-10 לחמניות 


    • 540 גרם קמח חיטה מלא מנופה
    • חצי קוביית שמרים
    • 100 מ"ל שמן זית (אם אתם צאוד חוששים מהטעם החליפו בשמן קנולה)
    • 100 מ"ל דבש 
    • 300 מ"ל מים חמימים 
    • 100 גרם צימוקים 
    • לשלב הסופי: תרסיס שמן, קינמון, סוכר קנים

 אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור לחום של 220 מעלות.

2. מפוררים מעט רת השמרים ושמים בקערת מיקסר. מוסיפים את שאר המצרכים, חוץ מהמים והצימוקים ומערבלים במהירות נמוכה.

3. מוסיפים לאט לאט את המים עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק.

4.מוסיפים למערבל את הצימוקים וממשיכים לערבל. 

5. משאירים במקום חמים להתפחה (הבצק צריך להכפיל את נפחו).

6. כאשר הבצק תפח, מעבירים למשטח מקומח ולשים מעט. מגלגלים לגליל מאורך.

7. חותכים את הגליל ל-10 חתיכות ומגלגלים למעין אליפסות.

8. שמים את הלחמניות בתבנית מרופדת ומרססים בשמן ומפזרים למעלה קינמון וסוכר קנים.

9. אופים כ-20-25 דקות.

 

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב