חשיבות היחס בין חומצות השומן אומגה 3 ל- אומגה 6 למניעת דלקת
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

חשיבות היחס בין חומצות השומן אומגה 3 ל- אומגה 6 למניעת דלקת 

מאת    [ 16/06/2013 ]
מילים במאמר: 868   [ נצפה 1573 פעמים ]

 
 

רקע  - דלקת - "הרוצח הנסתר"

אם אתם לא מודאגים מדלקת… אתם אמורים להיות.

זה אולי נשמע קצת קיצוני, אבל העובדה היא כי כמעט שכל אחד מאיתנו מושפע  במידה מסוימת מ- דלקת מערכתית, סוג של דלקת תאית שלא יכולים לראות או להרגיש.

ככל שנחקרת  ההשפעה של הדלקת במחלות לב, אלצהיימר, סכרת, דיכאון, אוסטיאופורוזיס, רואים יותר בבהירות שהדלקת היא איום רציני שמשפיע על מליוני אנשים.

כותרות כמו "המגפה השקטה" , "הרוצח הנסתר" "הגורם לכל המחלות" מתחילות להופיע בכתבי עת מרכזיים, מגזינים וספרים רבי מכר.

זה החדשות הרעות. אבל יש גם חדשות טובות –  דלקת ניתן למנוע ע"י גישה טבעית לחלוטין, נטולת תרופות – תזונה אנטי דלקתית
תזונה אנטי דלקתית, היא עבור כל מי שרוצה להפחית את הסיכון למחלות לב, סרטן, אלצהיימר, אוסטיאופורוזיס, סוכרת, ומחלות קשות אחרות, זאת דרך בטוחה ויעילה כדי לרדת במשקל.

מה זה דלקת ?

דלקת היא מנגנון טוב וחיוני, בזמן ובמקום הנכון, כמובן, מערכת מתוחכמת שמסייעת לגוף להגן על עצמו מפני זיהום וריפוי מפציעה.

אם היה לכם פעם נקע בקרסול , אתם יכולים להעיד על התצוגה המרשימה של התגובה הדלקתית של הגוף. הקרסול הפצוע יכול להתנפח לגודל של מלון בתוך דקות. זו דלקת שיש לה מטרה.
כאב הוא אות להפסיק את מה שאתה עושה, ובכך למנוע עוד יותר נזק. הפרץ של דם ונוזלים למקום הפגוע משתקים את האזור, ואילו החומרים המזינים שנישאים ע"י הדם למקום הפיגוע מתחילים את תהליך התיקון. 

דלקת גם נועדה להציל כאשר מערכת המעקב של הגוף מזהה גוף זר, כגון חיידק או וירוסים, שפלשו לשטחה. אדמומיות ונפיחות סביב הפצע הנגוע נגרמות על ידי מיליוני תאי דם לבנים אשר מוזנקים  אל האתר כדי להכניע את הפולש. כאשר יש לך חום, שהוא סוג של דלקת של הגוף כולו, מערכת החיסון פועלת על מנת להתגבר על וירוס או חיידק על ידי העלאת הטמפרטורה של כל הגוף לרמה גבוהה שמכניעה את החיידק תוך כדי מכת חום. 

דלקת לא פרודוקטיבית 

יש דלקת מוגזמת, כרונית, שאינה הולמת, והיא לא ריפוי ולא מגן. כמו דלקת מפרקים שגרונית , מאופיינת ע"י נפיחות כואבת ונוקשות במפרקים.

אלרגיות הן עוד סוג של תגובה דלקתית לא פרודוקטיבית שבה מערכת החיסון מנסה לתקוף חומרים מזיקים אחרת כמו קשקשים של אבקת פרחים או בעלי חיים. אלו סוגים של דלקת שלא משרתים שום מטרה שימושית ויכולים להפוך את החיים שלנו לאומללים. 

לאחרונה התגלו עדויות על דלקות במחלות כמו - מחלות לב, סרטן, סוכרת, אצהיימר. 

אם דלקת היא חלק טבעי והכרחי של מנגנון ההגנה של הגוף , מה גורם למערכת המתוכננת כהלכה לתפקד בצורה לקוייה ? 

דלקת מופרזת - תוצאה של חוסר איזון

תגובת הדלקת של הגוף עוברת דרך שני ערוצים  משלימים : ערוץ פרו דלקתי, וערוץ אנטי דלקתי. התאים שלנו מיצרים מגוון רחב של כימיקלים (המכונים פרוסטגלנדינים) פרו דלקתיים ואנטי דלקתיים, באמצעות מרכיבי תזונה מן המזון שאנו אוכלים כחומר גלם.  פרוסטגלנדינים אלה משוחררים לרקמות שלנו בתגובה לאותות של מערכת החיסון: קידום דלקת – כאשר יש סכנה, ודיכוי דלקת – כאשר הסכנה חלפה. 

סוגים מסוימים של חומצות השומן , בעיקר אלו ממשפחת אומגה 6 ,  הופכים ל-פרוסטגלנדינים דלקתיים, בעוד סוגים אחרים , בעיקר ממשפחת האומגה 3 ,  משמשים ליצירת  פרוסטגלנדינים אנטי דלקתיים.

זה המקום בו אנו כחברה מודרנית, נכנסים לצרות.
כדי לשמור על איזון בין הערוצים ה- פרו  וה- אנטי דלקתי, הגוף מסתמך על צריכת מאוזנת של חומצות שומן אומגה 3 ו אומגה 6. הבעיה היא, שאלה מאיתנו שחיים במדינות תעשייתיות מודרניות צורכים הרבה יותר מדי חומצת שומן אומגה 6 והרבה פחות מדי חומצות שומן אומגה -3 . 

התזונה בתקופות העתיקות הכילה חלקים שווים פחות או יותר של חומצות שומן אומגה 3 ו אומגה 6 . כיום, אנו צורכים עד פי עשרים יותר אומגה 6 מאשר  אומגה 3. כתוצאה מכך, גופנו נוטה לייצר עודף פרוסטגלנדינים פרו דלקתיים  ומיעוט פרוסטגלנדינים אנטי דלקתיים. תזונה אנטי דלקתית תסייע להקים מחדש את האיזון הטבעי ולהפוך את המגמה המסוכנת הזאת. 

מה ניתן לעשות כדי להילחם בדלקת מערכתית ?

המאכלים שאנו אוכלים הם הגורם העיקרי לחוסר איזון דלקתי, ביצוע שינויים בתזונה שלנו הוא אחד הדברים החזקים ביותר שאנחנו יכולים לעשות כדי להפחית את הדלקת המוגזמת.

הרפואה המערבית לא מתיחסת לחשיבות של תזונה. למרות שאין ספק כי תזונה נכונה יכולה למנוע ולעתים קרובות אפילו לטפל במחלות. 
רוב הסטודנטים לרפואה משקיעים שעות ספורות בלבד על תזונה  מתוך שנים רבות של לימודים. כתוצאה מכך, רופאים רבים נוטים לראות תזונה כסוגיה של אורח חיים, לא סוגייה של רפואה.

מערכת דירוג דלקת למזונות

אם רוצים לדעת כמה קלוריות יש במזון מסוים, או  כמה שומן רווי, או כמה גרם פחמימות זה מכיל, ניתן למצוא את הנתונים הסטטיסטיים על תווית ההרכב התזונתי. 
אבל אם רוצים לדעת אם למזון מסוים יש תופעות דלקתיות או אנטי דלקתי בגוף, המידע הזה לא נמצא על התווית.

כדי לקבוע עד כמה מזון מסוים יכול לקדם או לדכא דלקת, צריך לשקול השפעות של עשרות גורמים שונים – ההרכב המדויק של המזון עד לרמה של מולקולות בודדות, הכמות והסוג של השומנים, אינדקס גליקמי, כמויות של נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים. 
כמו כן, צריך לדעת את כמות הסוכר במזון וכמה מהר הוא עובר תהליכי מטבוליזם בגוף. 
לבסוף, גם צריך גם לדעת איך האוכל הוכן, בגלל שכל הגורמים האלה יכולים להשתנות כאשר האוכל מבושל או משומר. 
עד כה, לא היתה שום דרך מעשית כדי לאסוף, לנתח, ולשלב את כל המידע הזה, ולכן קשה להילחם בהשפעות של הדלקת.

מערכת "דירוג דלקת"  פותחה כדי להקל על הציבור הלא מתמחה, להעריך בצורה קלה את ההשפעות הנרחבות של מגוון של מזונות על רמת הדלקת. 
לכל אוכל נתון מתיחס מספר  "דירוג דלקת" המייצג את סך פוטנציאל הדלקתיות של המזון.

לעיון נוסף ראה במאמר "מילה" - לתיגבור התזונה האנטי דלקתית

 

בס"ד אניטה בנג'יו ,


טל' 0544519787


מטפלת בתזונה ושיווק תוספי תזונה


www.firstclassomega3.co.il

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב