לחוח
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לחוח 

מאת    [ 16/06/2013 ]
מילים במאמר: 165   [ נצפה 1771 פעמים ]

 
 

למרות שעוד לא למדתי להכין מרק תימני או חילבה, אני מאוד אוהבת את הלחם התימני - הלחוח. השילוב של חומרי הגלם יותר לחם יחודי ומיוחד עם בועות אוויר וניחוח שמרים.

חומרים לכ-10 לחוח:
1/2 ק"ג קמח
כף סוכר גדושה
1/2 כף שמרים
1/2 כף קמח
מים

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ומכניסים לתוכו שמרים וסוכר. סביב מפזרים מלח.
2. מוסיפים מים לאט לאט ומערבבים לעיסה חלקה ודלילה (כמו לפנקייקס) ללא גושים.
3. משאירים את הבצק לטפוח כחצי שעה, עד שנוצרות בו בועות.
4. מורחים שמן בשכבה דקה על המחבת (מעט מאוד, אפשר גם להשתמש בתרסיס).
5. שמים מעט מהבלילה במחבת (כמצקת) ומנענעים את המחבת במהירות רבה כדי שהבצק ימלא את כל המחבת. המהירות חשובה כאן מאוד, פן תהרבו את הלחוח.
6. מנמיכים את האש ומכסים את המחבת לחצי דקה.
7. מורידים את הלחוח מהמחבת ומניחים על מגבת לקירור. וחוזר חלילה עד סיום הבלילה.

בין לחוח ללחוח יש לשטוף את דופן המחבת במים קרים, לייבש ורק אז להניח שוב על האש ולשמן.

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב