מתכון למופלטה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מתכון למופלטה 

מאת    [ 15/06/2013 ]
מילים במאמר: 170   [ נצפה 6151 פעמים ]

 
 


את המופלטה נוהגים לאכול בצאת חג הפסח, במיוחד עקב הכנתה המהירה והעובדה שאין צורך בהתפחה של ממש שמזרזת את ההכנה. מדובר במאכל מתוק המגיע בליווי דבש, אך לאחרונה יש יותא יותר, ילדים בעיקר, שמעדיפים ממרחים מתוקים אחרים כגון ריבה או אפילו שוקולד.

חומרים:
1/2 ק"ג קמח
כף סוכר
כף שמרים
חצי כפית מלח
1-1.5 כוס מים
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
1. מערבבים במערבל הקמח, שמרים, מלח והסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את המים.
3. מניחים את הבצק בצד ל-20 דק'.
4. אם אתם עובדים על השיש שמנו אותו בנדיבות.
5. העבירו את הבצק לשיש וצרו כדורים קטנים.
6. כל פעם לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו לעיגול בצק דק. 
7. מחממים מחבת על אש בינונית. כשהמחבת חמה מניחים עליה את עיגול הבצק (בינתיים עוברים לשטח כדור בצק נוסף).
8. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו עיגול בצק נוסף ששיטחתם זה עתה.
    בכל פעם שהופכים את הבצק שכבר נמצא על המחבת מוסיפים עוד מופלטה לערמה.
9. מורידים מהאש, מגלגלים בדבש ומגישים.

 

 

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב