קציצות עדשים וקינואה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

קציצות עדשים וקינואה 

מאת    [ 08/06/2013 ]
מילים במאמר: 188   [ נצפה 5320 פעמים ]

 
 

עדשים הוא לא רק מאכל או המרכיב במנות צמחוניות רבות, מדובר בקטניות עשירות מאוד בחלבון, שאבות אבותיינו עוד בזמני קדם השתמשו בהם למזון. מי לא זוכר את נזיד העדשים המקראי? הנזיד הזה עדיין מאוד פופולרי במטבח היהודי, וכך גם קציצות עדשים, שאת מתכונן אשמח לחלוק אתכם כאן.

מרכיבים ל-30 קציצות:

1/2 1 כוסות עדשים כתומות, (יש להשרות קרים למשך 4 שעות לפחות)
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול קצוץ
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ 
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הקינואה במעט בשמן, ומוסיפים מלח ו-2 כוסות מים רותחים. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות עד שכל המים נספגים(אל תשכחו לכסות את הסיר).
2. מסננים את העדשים שהשרנו מראש, מוסיפים הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מלח ובפלפל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מעבירים את התערובת ממעבד המזון לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים. אם צריך, אז מתקנים תיבול (אל תפחדו לתבל, אחרת תקבלו קציצות אנמיות ללא טעם וריח).
4. יוצרים מהתערובת שקיבלתם קציצות ומטגנים על מחבת עם שמן עד להשחמה.

אפשר להגיש את הקציצות עם חרדל, חזרת, מיונז, רטבי שמנת וכו'

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב