עוגת קרם
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

עוגת קרם 

מאת    [ 06/06/2013 ]
מילים במאמר: 386   [ נצפה 1996 פעמים ]

 
 

עוגות קרם יש מכל הסוגים והמינים. זמן ההכנה של עוגת קרם יכול להיות 10 דקות, כמו במקרה של עוגת בסקוויטים פשוטה, אך אם אתם מעוניינים בעוגה מושקעת יותר, שתראה לאורחים ולמשפחה שהשקעתם המון זמן מחשבה, ולא מעט זמן ומאמץ בהכנה, לכו על עוגת קרם שאת מתכונה אתם קוראים עכשיו.
תוספות כמו רום או / ו ברנדי נותנים לעוגה את הטאץ' המיוחד, אך בהחלט ניתן לוותר על מרכיבים אלה אם מדובר באירוע לכל המשפחה, כי הילדים ממש לא יוכלו לוותר על פרוסה מהתענוג המתוק הזה.
מרכיבי העוגה:
לבצק:

2 כוסות קמח תופח
חפיסת שוקולד מריר מגורד
5 ביצים מופרדות 
3/4 כוס שמן
2 כפות רום (אפשר לוותר עם אין בנמצא)
2 כפות וניל או 2 סוכר וניל
1 כוס סוכר


לסירופ:
1 כוס מים
3 כפות רום
3 כפות וניל
3 כפות ברנדי/קוניאק - אפשר בהחלט לוותר, זה מוסיף טוויסט מיוחד לעוגה, אבל לא חובה

לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

שוקולד לקישוט:
50 גר' שוקולד מריר
2 כפות מים
1 כף חמאה

אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הקמח והשוקולד המגורד.
- בקערה נוספת מערבבים חלמונים, שמן רום והוניל.

- הכל מתכון בו יש בימים מופרדות, באיזשהו שלב אנחנו נאלצים להתחיל להקציף, גם כאן מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- מקפלים לתוך הקצף המוכן את את תערובת החלמונים שהכננו קודם, ואח"כ מקפלים פנימה גם את תערובת הקמח והשוקולד.

- יוצקים את הבצק לתבנית משומנת (גודל 28 יתאים בדיוק לכמות הבלילה הנ"ל), ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של170 מעלות ל 45-50 דקות.
- כשהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ - פשוט מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר קטן ומבשלים כ-5 דק'. מצננטים ושמים בצד.
- אחרי שסיימתם עם הסירום תעברו להכנת הקרם. מדובר בקרם פודינג רגיל, כמו שמופיע על אריזת הפודינג - פשוט מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם לתערובת יציבה.
- מכינים גם את הקרם לשכבת הקישוט. ממיסים על האש את השוקולד והמים בערבוב מתמיד, ומכבים את האש. אחרי שהורתם את הסיר מהאש תוסיפו חמאה וערבבו היטב.
- עכשיו העוגה שלכם ככל הנראה כבר מוכנה, אז תוציאו אותה מהתנור וצננו.
- חוצים את העוגה ל-2 (אפשר גם ל-3 עם יצאה לכם בסיס מאוד גבוה) ומרטיבים כל מחצית בשליש מהסירופ.
- מורחים על החלק התחתון מחצית והקרם ומכסים בחלק בעליון ומרטיבים אותו בסירופ הנותר. מורחים מעל את הקרם הנותר.
- מקשטים בשוקולד המומס בעודו חם.

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב