מתכון מנצח לחצ'אפורי
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מתכון מנצח לחצ'אפורי 

מאת    [ 03/06/2013 ]
מילים במאמר: 210   [ נצפה 3145 פעמים ]

 
 

חצ'אפורי הוא אחד המאכלים המוכרים ביותר במטבח הגרוזיני, הידוע במאפים מעולים שלא ישאירו אתכם אדישים. מה יכול להיות יותר טעים מבצק רך וטעים במילוי גבינה מלוחה?
הנה מתכון מצויין לחצ'אפורי גרוזיני אמיתי שיגזול רק כחצי שעה מזמנכם: 
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 25 גרם שמרית או כף שמרים יבשים
- כפית סוכר
- ביצה אחת
- גביע יוגרט (אם אין אפשר להחליף בשמנת)
- כ- 20 גרם חמאה או שתי כפות שמן

למלית:
- 700 גרם גבינה (אפשר להשתמש בגבינת חמד כפרית של תנובה או גבינת טוב טעם)
- ביצה אחת
- כף קמח

אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח ושמרים. יוצרים גומה ולתוכה שמים את שאר חומקי הגלם של הבצק -  ביצה, יוגורט, מלח, סוכר וחמאה. לשים לבצק אחיד מספר דקות, מכסים בניילון כדי שלא יתייבש ומשאירים בצד לתפיחה של שעה.
- מחלקים את הבצק למספר חלקים / כדורים כמספר המאפים שברצונכם להכין (המתכון הנ"ל הוא ל-4 מאפים).
- מערבבים את כל חומרי הגלם של המלית.
- מרדדים כל כדור של בצק לעיגול בעובי 1 ס"מ ושמים את המלית באמצע העיגול. מרימים את שולי הבצק וצובטים עם האצבעות כך שנוצרת מעין סירה שבמרכזה מלית הגבינה.
- מורחים כל סירה בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-30 דקות.

בתאבון!!

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב