דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכוני חרוסת 

מאת    [ 17/03/2013 ]

מילים במאמר: 419   [ נצפה 10364 פעמים ]

חרוסת היא אחד מהמאכלים המרכיבים את צלחת ליל הסדר, וחייבת להיות נוכחת על כל שולחן סדר. בנוסף לכך שהיא חייבת להיות שם - היא יכולה גם להיות טעימה כמו שלא תאמינו...

בגלל השוני הגדול בין סוגי החרוסת בכל שולחן, במיוחד לכבוד פסח אספנו עבורכם כמה מתכוני חרוסת מוצלחים במיוחד:

1. חרוסת ספרדית

המרכיבים:


    • 1/2 כוס שקדים
    • 1/2 כוס אגוזי מלך
    • 1/2 כוס צימוקים
    • 1/3 כוס יין אדום מתוק
    • 3 כפות גדושות ממרח תמרים
    • 1 כפית קינמון
    • מצה

אופן ההכנה:


    • טוחנים יחדיו את כל המרכיבים מלבד היין.
    • מוסיפים את היין תוך לישה עד שמתקבלת עיסה לא דביקה ונוחה לעיבוד.
    • יוצרים כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מגולות למשחק) מהעיסה ומסדרים על מגש.

2. חרוסת פרסית

המרכיבים:


    • 250 גרם תמרים מגולענים (אפשר ממרח תמרים)
    • 100 גרם צימוקים בהירים
    • 150 גרם צימוקים  שחורים גדולים מאוד
    • 100 גרם פיסטוקים קלויים, לא מומלחים
    • 100 גרם אגוזי מלך קלופים
    • 100 גרם אגוזי לוז
    • 100 גרם קשיו
    • תפוח עץ
    • בננה
    • אגס
    • יין אדום מתוק
    • חומץ
    • תערובת תבלינים: קינמון, הל, זנגוויל וציפורן טחונים

אופן ההכנה:


    • טוחנים יחד את כל האגוזים עד שמתקבלים פירורים דקים. מוסיפים את הפירות וטוחנים.
    • מוסיפים יין מתוק ומעט חומץ לפי הטעם לתערובת (הטעם שמתקבל צריך להיות חמצמץ ומתוק).
    • מוסיפים תבלינים: הרבה קינמון, קצת פחות הל ומעט זנגוויל וציפורן. מתחילים להוסיף מעט, טועמים ומוסיפים עוד אם צריך.

 

3. חרוסת טורקית

המרכיבים:


    • 1 כוס צימוקים שחורים
    • 1 כוס תמרים
    • 50 גרם פרוסות תפוח מיובש
    • גרידה ומיץ מתפוז אחד
    • 1 תפוח קלוף וחתוך לשמונה
    • דבש לפי הטעם

אופן ההכנה:


    • משרים את הצימוקים והתפוח המיובש במים למשך לילה.
    • מסננים את הצימוקים והתפוח מהמים, מגלענים את התמרים ומניחים את הכל בסיר יחד עם פרוסות התפוח הטרי.
    • מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים על נמוכה עד שהתפוח מתרכך (כ-10 דקות).
    • מסירים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר, מוסיפים את המיץ וגרירת התפוז וממתיקים עם דבש לפי הטעם.

 

4. חרוסת תימנית

 

המרכיבים:

 


    • 1 חבילה תמרים מגולענים
    • 250 גרם שומשום קלוי טרי (אפשר גם לקלות שומשום טרי על מחבת למשך 10 דקות לפני ההכנה)
    • 150 גרם שקדים קלויים
    • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר דק

 

 

אופן ההכנה:

 


    • למשך לילה אחד - מניחים את התמרים בכלי מתאים, מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות התמרים.
    • למחרת, מרתיחים את התמרים והמים ומבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב כרבע שעה.
    • טוחנים את השומשום והשקדים במעבד מזון ומוסיפים אותם לסיר יחד עם הג'ינג'ר.
    • מבשלים על אש נמוכה שעה, ומערבבים מדי פעם. התערובת צריכה להגיע למרקם מעט צמיגי.

בתיאבון!

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב