תזונה לחיזוק המערכת החיסונית
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

תזונה לחיזוק המערכת החיסונית 

מאת    [ 10/11/2012 ]
מילים במאמר: 367   [ נצפה 2266 פעמים ]

 
 

שמירה על דיאטה ותזונה נכונה בתקופת החורף יכולה לסייע לנו רבות, לא רק בשמירה על משקל תקין , אלא גם כהגנה ממחלות שונות שנוטות לפקוד אותנו בתקופת החורף, שפעת, הצטננות ועוד.

שישה מאכלים לחיזוק המערכת החיסונים

1. בשרים רזים ( עוף, הודו, בקר רזה )

בשר מכיל בן היתר חלבון ואבץ. באמצעותם הוא מצליח לייצר תאי דם לבנים ובכך לשפר את התגובה החיסונית של הגוף.

מומלץ להמנע מבשרים שמנים שעתירים בשומן רווי כיוון שמעודד את התגובה הדלקתית בגוף.

2. דגי ים שמנים - סלמון, סרדינים,הרינג, מקרל

דגים אלו מכילים רמה גבוהה של אומגה 3  ולכן מסייעים בהפחתת תהליכי דלקת בגוף. מומלץ לצרוך מהם פעמיים בשבוע.

בנוסף עשירים בויטמין  E  שמהווה נוגד חמצון חזק כנגד רדיקלים חופשיים ובכך מסיע בשיפור תפקוד מערכת החיסון. מספר מחקרים הוכיחו שצריכה של ויטמין זה הפחיתה זיהומים בדכי נשימה עליונות.

3. שום

מחקרים קלינים מבוקרים הראו שבשום קיימות תרכובות אורגניות שמגבירות את תפקוד תאי החיסון ובכך מסייעות  להפחתת חומרת השפעת וההצטננות. בנוסף השום מכיל סלניום מינראל שחשוב לשמירה על עמידות הגוף בפני פתוגנים. במחקר בו נתנו מיצוי של שום לעומת פלסבו, ראו כי הקבוצה שנטלה את מיצוי השום הראתה סיפטומים של המחלה רק למשך יום וחצי בעוד שקבוצת הפלסבו חוותה את הסימפטומים למשך חמישה ימים.

4. חמוציות

מחקרים רבים הוכיחו את יכולתם של החמוציות למנוע זיהומים וירלים שונים. החומרים הפעילים בחמוציות מסייעות למניעת הדבקות הפתוגן.

5. מוצרי חלב מועשרים בויטמין D

לאחרונה מחקרים חדשים מצאו שיש קשר בן חסר בויטמין D  להדבקות בשפעת.  לרוב האוכלוסיה יש רמות נמוכות של ויטמין D  ולכן מומלץ לדאוג לצריכה נאותה. במידה ויש חסר חשוב להשלימו על ידי  תוסף. במידה ואין ניתן לשמר את הרמה ע"י צריכת מוצרים מועשרים בויטמין D, בעיקר בחורף כשקרינת השמש פוחתת.

6. פירות וירקות שעשירים בויטמינים

פירות והירקות עשירים בנוגדי חמצון, מצליחים להפחית את הנזק החמצוני של הרדיקלים החופשיים שפוגעים בתגובה החיסונית. דוגמאות לפירות וירקות שלמיכלים ויטמינים שמחזקים את המערכת החיסונית:


    • ויטמין A וביתא קרוטן - ירקות עליים, גזר, דלעת, חסה, סלרי, פטרוזיליה 
    • ויטמין  C - גמבה, ברוקולי, פלפל ירוק גויבה, קיווי, כרפס, פטרוזיליה, לימון, תפוז
    • ויטמין E - נבטים, חסה, ירקות עליים
    • ויטמין B6 - עגבניה,  בננה, נבטים.

אז שיהיה לנו חורף גשום ובריא

הכותבת, סיגלית פז, היינה דיאטנית קלינית בוגרת האוניברסיטה העברית


למאמרים נוספים בנושאי דיאטה ותזונה נכונה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב