דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגת גבינה ואפרסקים או תותים לשבועות 

מאת    [ 14/05/2012 ]

מילים במאמר: 508   [ נצפה 5660 פעמים ]

בפסח ישבנו עם אימא בבית בקיבוץ מול קופסת התמונות הישנות ונברנו בתמונות המצהיבות. אחת מהתמונות
הייתה של אבא כשהיה בערך בן 5, עם 3 מחבריו, כולם לבושים בחולצות לבנות וזר פרחים על הראש.
זה היה שבועות.

התמונה הזכירה לי סיפור שסיפר, שכשהיה בכיתה א', הלבישה אותו אימו בלבן, שמה לו זר פרחים על הראש,
ושלחה אותו לביה"ס עם טנא ובו תותים אדומים ומגרים.

התותים היו כל כך יפים, והדרך כל כך התארחה (הוא גר בקרית חיים), שאבא לקח רק תות אחד כדי לטעום.
ועוד אחד... ועוד אחד...
כשהגיע לכיתה, הטנא היה ריק ואבא היה כל כך עצוב... (אני חושבת שהוא אמר שהוא מירר בבכי,
אבל זה שובר לי את הלב...)

חג השבועות, חג הגבינות... קישים, פשטידות, פיצות, פסטות, צלחת גבינות, והכל חלבי והכל מותר... איזה כיף...
שנכין איזה פונדו גבינות שוויצרי?

את המתכון הזה של עוגת גבינה ואפרסקים, קיבלתי מחברה (למרות שהיא נשבעת שהיא קיבלה אותו ממני).

הורדתי את אחוזי השומן, את הסוכר, הוספתי קצפת חגיגית ויצאה עוגה נפלאה ואם מורידים את הקישוטים
(אבל זה שבועות, אז למה להוריד...?) היא אפילו לא כל כך משמינה.

ולרגישים לגלוטן שבניכם, ניתן להמיר את הקמח בקונדיטור, או קמח תפוחי אדמה.

כמו כל עוגת גבינה היא אוהבת לשבת לפחות יממה במקרר... אז קחו זאת בחשבון.

עוגת גבינה ואפרסקים

לעוגה:

תבנית קפיצית מס' 26 משומנת (תבדקו שהתבנית נסגרת היטב, ואם לא, עטפו אותה בנייר כסף).

500 גר' גבינה לבנה (5% או 9%)

200 גר' שמנת חמוצה

5 ביצים מופרדות

300 גר' (1.5כוסות) סוכר

3 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

2 כפות תמצית וניל

 

לציפוי:

קופסת אפרסקים משומרים (סירופ קל)

2 כפות קורנפלור מעורבבות בכ-רבע כוס מים קרים

שמנת מתוקה לקצפת

כף סוכר

קצת מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

1.  להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר

2.  לערבב חלמונים עם שאר הסוכר. להוסיף את הגבינה, הקמח והקורנפלור, שמנת חמוצה והוניל.

3.  לאחד את הקצף והגבינה. ערבוב עדין.

4.  לאפות בחום של 180 מעלות כ-50 דקות (כדאי להכניס צלוחית של מים רותחים).

5.  להוציא את העוגה ולקרר.

6. להרתיח את המיץ מקופסת האפרסקים. כשרותח להוסיף את הקורנפלור המעורבב במים קרים.

7.  להוסיף קצת מיץ לימון

8.  למרוח על העוגה (עוגות גבינה בד"כ נופלות במרכז כשהן מתקררות, אז אפשר למרוח רק במרכז

9.  לקרר את העוגה ולהשאיר לפחות 12 שעות במקרר.

10. לפני ההגשה לשים אפרסקים מעל הג'ל ובקצפת. (את הקצפת אפשר לשים על האפרסקים או להגיש ליד העוגה).

בהזדמנות זו אני רוצה להזכיר שערב שבועות יחול בשבת ה-26 למאי.

לכבוד שבועות אמכור בדוכן שלי שבעמק רפאים ליד חנות המשקאות של שחר, ביום חמישי
ה-24 לחודש מ17:00 - 20:00 וביום שישי מ-09:00 עד 14:30 (כמידי יום שישי).

לקראת שבועות אכין מגוון של עוגות גבינה: עוגת גבינה אוסטרית, גבינה אפויה בציפוי פירות יער
או שמנת חמוצה, עוגת גבינה עם תחתית של עוגיות חמאה וציפוי שוקולד או שמנת חמוצה,
עוגת גבינה ופירורים... ועוד.

לרגישים לגלוטן אכין עוגות גבינה עם קמח ללא גלוטן.
ניתן להזמין עוגות ללא סוכר.

כמו כן, אכין מגוון של קישים ופשטידות לכבוד החג.

כדאי להזמין מראש  

הזמנות לימי שישי ניתן לעשות עד יום רביעי בבוקר

אשמח לראותכם בשבועות וגם לפני...

:-)

 

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב