דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכונים לחג החנוכה 

מאת    [ 05/12/2007 ]

מילים במאמר: 453   [ נצפה 6726 פעמים ]

להלן מס' מתכונים לכבוד חג החנוכה

סופגניות קלאסיות
מצרכים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
20 גר' מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה
2 ביצים
350 מים
מעט אלכוהול

אופן ההכנה:
1מערבבים מים פושרים, שמרים וסוכר בקערה קטנה ומחכים 15 דקות.
2)מערבבים בקערה גדולה שאר המרכיבים ומוסיפים תערובת השמרים.
3)מערבבים היטב ולשים מס' דקות לבצק עד שנפרד מדפנות הקערה.
4)ממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
5)מכסים במגבת ומניחים במקום חמים עד שיכפיל ניפחו ( בין 1/2 - 1 שעה)
6)מכדררים כדורים בגודל הרצוי ( מומלץ בין 50-70 גר') מעבירים לתבניות משומנות ומניחים שוב לתפיחה והכפלת הגודל ( כשעה)
7)מטגנים הכדורים בשמן עמוק בחום בינוני .
8)הטיגון הינו כשצד העליון של הכדור כלפי מטה בשמן כשתי דקות במכסה מכוסה ואז הופכים לעוד 2 דקות.
9)מעבירים למסננת או למגש עם נייר סופג.
10)בוזקים אבקת סוכר, רוטב שוקולד, מזריקים ריבה או כל עיטור אחר.

סופגניות מהירות הכנה - מתכון חלבי
מתאים לחסרי הסבלנות שבינינו שמעוניינים באווירת חנוכה בבית.
החומרים:
1 ורבע כוסות קמח תופח
1 גביע לבן
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:
יש לערבב את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.
בנפרד יש לחמם שמן עמוק בסיר רחב.
לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת כף נוספת, מחליקים אותה לתוך השמן.
מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
ממלאים את הסופגנייה בריבה בעזרת המזרק וזורים אבקת סוכר מלמעלה

לביבות בטטה , תפו"א ועירית
חומרים:
5 בטטות בגודל בינוני
2 תפוח אדמה
3 כפות גדושות של קמח תופח
1 ביצה
צרור עירית פרוס דק
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטה ותפוח-האדמה ומגרדים בפומפיה לרצועות דקות. סוחטים את הנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
2. צרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו היטב.
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה, מעורבת עם בצל ירוק פרוס.


לביבות תירס:
חומרים:
1 קופסא גרגרי תירס
2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
מלח, פלפל
שמיר, פטרוזיליה קצוץ

אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים יחד.
לחמם מחבת עם מעט שמן לטגן משני הצדדים, להניח על נייר סופג.


לביבות קישואים
מרכיבים:
2 קישואים מגוררים במגררת גסה
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
1/3 בצל מגורר במגררת עדינה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים
הבלילה צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית מדי
יוצקים עם כף לשמן חם במחבת
הופכים ומטגנים צד שני


לביבות תפוחי עץ וצימוקים ( מתוק )
חומרים ל-13 יחידות:
3 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר גדולים מקולפים ומגורדים בפומפיה גסה
4 כפות סוכר
2 ביצים גדולות
5 כפות גדושות קמח
1 כף צימוקים
2 כפות מים
1 כף שטוחה קינמון

אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים היטב ולטגן בשמן חם משני הצדדים
עד לקבלת צבע חום בהיר.


שף דוד גול , שף ויועץ קולינארי לעסקי מזון בעל חברת שואו שף, שפים פרטיים לאירועים פרטיים, בוגר בי"ס תדמור,

בעל ניסיון מקצועי רב שף מסעדות מובחרות בעבר ( בויה, ים 7, מינו הדייג, סרדו ועוד)

http://www.showchef.co.il/




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב