דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגיות מרוקאיות - ספינג' סופגניה מרוקאית לחנוכה 

מאת    [ 04/12/2011 ]

מילים במאמר: 364   [ נצפה 8830 פעמים ]

חברות להכנת ספינג'

עולם האירועים בכלל ואירועי טקס חינה בפרט, מחפשים ללא הרף את הטריינד הבא, אחרי חברות הפקת החינה ובעלי מקצוע נוספים כמו די ג'יי לחינה, להקות ורקדניות, חברות להכנת עוגיות מרוקאיות הגיע תורם של חברות המתמחות בהכנת ספינג' לאירועים. טקס החינה המושתת על ברכות מברכות שונות לחתן ומאופיין בעיקר בזכות העוגיות המרוקאיות המהוות סמל לחיים מתוקים אותם נהוג לאחל לחתן והכלה. הספינג' היא אותה סופגנייה מרוקאית המטוגנת ומתובלת בדבש או סוכר האלמנטים הסמליים לחיים מתוקים בדיוק כפי שהקרנו אותם במגשי עוגיות החינה שכל כך מזוהים עם טקס החינה. בישראל של השנים האחרונות קיבל טקס החינה תפנית מהיותו טקס עדתי מובהק לטקס שהוא למעשה נחלת הכלל, התפנית נבעה בעיקר בגלל נשואי התערובת שחוללה האינטגרציה החברתית בישראל ומושם כך היטשטש הטקס המקורי שהיה עדתי גרידא והפך לטקס ישראלי המושפע מהצבעוניות והיופי שהביאה איתה כל עדה לישראל. הספינג' המרוקאי אותה סופגנייה מתוקה שאיתה היו מתעוררים לבוקר של כוס תה מהביל של נענע או שיבה בהתאם לעונות השנה (נענע - קיץ, שיבה - חורף) חדרה לעולם אירועי החינה במלוא הדרה. כיום ישנם חברות לא מעטות המגיעות עם דוכנים של ספינג' ומופלטה לאירועי חינה ומטגנים את הסופגניות המתוקות לעיניהם של קהל האורחים, אלמנט המוסיף הרבה טעם וריח לטקס החינה.

מתכון לספינג'
הספנג' או ספנג'ה הלא היא הסופגנייה הצפון אפריקאית הכל-כך טעימה, לא מתאים לשומרי משקל, הסופגנייה ספוגה בקלוריות, מתוקות וטובות... הספינג' או הספינג'ה נחשב למעדן משובח "מלכת המתוקים" -  בטקס חינה ובכלל באירועי שמחה של יהדות צפון אפריקה.  בתאבון!!

פרודוקטים ל כשלושים וחמש ספינג'ות:
אחד קילו קמח
ארבע כוסות מים
חמישים גרם שמרים
דבש ו/ או סוכר לציפוי
קמצוץ מלח
שמן לטיגון עמוק

איך מכינים:
טורפים את כל הקמח עם המים, השמרים והמלח ויוצרים בצק רך מאוד,
מניחים אותו לתפיחה כאשר הוא מכוסה במגבת לשמור על החום למשך כשלוש עד ארבע שעות ואז יש ללוש את הבצק פעם נוספת. אפשר ללוש מספר פעמים ליצירת ספינג' אוורירית
עכשיו יש להרתיח שמן בכלי  לטיגון עמוק. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים חתיכת בצק מעבדים אותה לגוש עגול ופחוס, עושים חור באמצע כמו בייגלה, ומכניסים בזהירות לשמן, מטגנים את שתי צידי הספנג' עד לקבלת צבע זהבהב, מוצאים לספיגת השמן, מפזרים אבקת סוכר או טובלים בדבש ואוכלים ואוכלים....
בתאבון!

דודי בר יוסף מנהל אומנותי של להקת מתופפים מתופפי המדבר ניהול תוכן בנושא חינה לפורטל החינה הישראלי חוגגים בר מצווה בכותל כל המידע הנחוץ




מאמרים חדשים מומלצים: 

לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב