מאמרים - הדפסה מאתר מאמרים

נכתב על ידי

[ הדפסת המאמר ]

 


 


 


 


                                                 טיפים לזיהוי פסטה איכותית


פסטה מחולקת לשתי קטגוריות : פסטה יבשה ופסטה טרייה.


לא רבים יודעים איך מזהים בעצם את הפסטה היבשה האיכותית יותר.


אז הנה 11 טיפים שיעזרו לכם לבחור את הפסטה שתיתן את התוצאה הכי איכותית בבישול.



  • דבר ראשון יש לקרוא את הרכיבים על התווית,פסטה יבשה איכותית מיוצרת מ 100% חיטת דורום, שנטחן לקמח הנקרא סמולינה. זהו קמח שבו גרעיני החיטה גרוסה לחלקיקים גדולים יותר מאשר קמח רגיל, מה שנותן לפסטה מרקם קשה יותר, "אל דנטה"-על השן .פסטה שאין בה קמח סמולינה מחיטת דורום, או שיש בה עוד סוג קמח (מעורבב)אינה ראויה להיקרא פסטה.

  • צבע הפסטה צהוב מידי(הכוונה לפסטה ללא ביצים)- אומר שהפסטה יוצרה ויובשה בטמפרטורה גבוהה מידי, ובעצם נשרפה, ורוב ערכיה התזונתיים פגים בחום, צבע בהיר מצביע על איכות המוצר,ואף גם ניתן להריח את ריח הבצק כשפותחים את האריזה- יתרונות של פסטה טרייה ויבשה במוצר אחד.

  • בועות אויר בפסטה מראים על פסטה באיכות ירודה.צבע הפסטה צריך להיות אחיד,ללא חלקים שרופים יותר או פחות.

  • נקודות שחורות בבצק מראים על חיטה (חומר גלם) באיכות נמוכה.

  • מוצר חזק, לא נמעך ולא נשבר בקלות באריזה מראה על פסטה איכותית בדרך כלל ייבוש איטי


-          פסטה ביבוש איטי הנה פסטה שלאחר ייצורה הוכנסה לתנור למשך כ24 שעות ובטמפרטורה נמוכה- ותהליך זה נותן את הצבע הבהיר והחוזק לפסטה בכל תהליך בישולה.



  • ייצור דרך ראשי ברונזה-רואים בעין שהפסטה מחוספסת יוצר מוצר מחוספס מכל כיווניו - הרוטב נשאר על הפסטה ולא נשאר בסיר.פסטה חלקה הרוטב לא ייאחז בצורה טובה


 



  • קצף לבן בצורה חריגה הצף על המים בזמן בישול- אומר שהגלוטן ברמה ירודה, ולא מחזיק את העמילן שבפסטה.

  • פסטה איכותית אינה מתפרקת בתהליך הבישול ושומרת על צורתה.

  • הומוגניות בבישול- חלק מתבשל יותר מדי וחלק נשאר קשה, מראה על איכות גלוטן ירודה.

  • דביקות-(גוש של בצק בסוף הבישול...) בד"כ מראה על פסטה שערבבו אותה עם קמח רגיל.

  • לאחר הבישול כשהפסטה בסיר ללא מים יש לראות שהיא לא מתנפחת, או משנה צורתה , מה שמראה על חומרי גלם באיכות ירודה .


כל זאת נותן את הטעם המשובח ביותר!


                      


 


 


פסטה איכותית הנמצאת בארץ ועונה על כל הקריטריונים הנ"ל הינה פסטה - טראלורוTARALL'ORO  , מגיעה לארץ במגוון צורות ואפילו טעמים, זוהי פסטה שתיתן את התוצאות הטובות ביותר בכל ארוחה.


למתכונים עם פסטה טאראלורו לחץ כאן.


 


 

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il