מאמרים - ביקורת יין שרדונה של יקב הבוטיק דומין ונטורה הדפסה מאתר מאמרים

ביקורת יין שרדונה של יקב הבוטיק דומין ונטורה

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

 




 




יקב דומיין ונטורה
מאת: אלון גונן - שף
אוגוסט 2010




שרדונה 2009:
זמן יישון בחבית: 10 חודשים.
14 אחוזי אלכוהול.
בהרחה : היין דל בארומות ויש השתלטות מסיבית של עץ שטומן בקירבו טחב לא נעים.
בטעימה: חמיצות מוגברת וטאנינים גסים וחזקים, האלכוהול משתלט ולא עזר קירור היין על מנת לנסות לעדן את תחושת האלכוהול שגרמה לתחושת צריבה גסה בגרון, לעומת זאת ניסיון לחמם מעט את היין גם לא הצליחו לעלות בו סימנים ל


 




יקב דומיין ונטורה


 


פירותיות מתבקשת משרדונה. (טבק- אשכולית- תפוח- מלון- ליים- אפרסק- תאנים -מלפפון).
היין הפתיע אותי בדבר אחד שחשבתי שכבר טעמתי הכל והנה בא לו יין שיכול להתהדר בכל כך הרבה פגמים (גם פגמים טכנולוגים, גם פגמים שמקורם בחמצון ולא פסח אפילו על פגמים מיקרוביאליים).

חזרה לתחילת העמוד



אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן


www.adomolavan.co.il


 

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il