מאמרים - בנימינה רזרב גליל סובניון בלאן 2009 : ביקורת יין שף אלון גונן הדפסה מאתר מאמרים

בנימינה רזרב גליל סובניון בלאן 2009 : ביקורת יין שף אלון גונן

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

בנימינה רזרב גליל סובניון בלאן 2009:
12 אחוזי אלכוהול, צבע חציר חיוור, ריחות של ליים ואשכולית ירוקה בוסרית.
הריחות המוכרים של הסובניון בלאן קצת פסחו על 2009 ובמקומם צצו בצורה מוגזמת ריחות אספרגוס ושתן חתולים. מרירות בבליעה וחמיצות מוגזמת.


השוואתו לבציר 2008 שבו היין קיבל בטעימה עיוורת במגזין יין וגורמה ציון 80 מראים כי אין חדש תחת השמש וחבל.


 


המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב
להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים
וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות  4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן
לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם
יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ
אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי
והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה
והמרלו.


 


יקב בנימינה רזרב  קריניאן
2010:


הנה מה שכתבו על היין אנשי היקב: 
" היין הינו בעל מבנה מלא, סמיך מאוזן ונדיב, המוכן לשתייה כבר כעת אך
ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות."



גם בבנימינה נעשו חילופי גברה ביקב ויש מנהל חדש אני לא יודע של מי
הייתה ההחלטה להוציא את הקריניאן רזרב 2010 לשוק אבל זו ללא ספק החלטה חסרת אחריות
לחלוטין שקודם כל פוגעת באינטלגנציה של הלקוחות הנאמנים של היקב ואחר כך בנו
הכותבים על היין. היין לא מוכן לשתייה , היין לא מאוזן לחלוטין, המושג מבנה מלא
קשור אולי למלא הטאנינים שיש ביין ובטח לא למלא בפרי או בריחות קריניאן. להוציא
קריניאן 2010 לשוק ולומר שהוא מוכן לשתייה זו חזרה לטעות ההיסטורית שעשה יקב אחר
עם הקריניאן .





יקב ויתקין קריניאן 2008:





צבע היין שחור סגול אטום. היין מאוד שומני בכוס ומותיר דמעות נפלאות
בכוס. ריחות טובים של פירות שחורים בשלים אך לא מידי עם מעט רוזמרין וטוסט קלוי.





בטעימה היין מאוד לעיס, הפה מתמלא בטעמי פרי אדום עם עישון קליל באפטר
טייסט. לאחר הבליעה הפה מינרלי מאוד ואז מקבלים בפה את הטעמים של עישבי התיבול
,הפלפל והנענע בקצוות. זה יין לא פשוט אך לא מורכב מאוד , שפע הטעמים שבו לא
מסבכים מידי אלה יותר מעניקים חוויה יותר רחבה בפה. זה יין של אוכל  ואוכל של יין . יופי של יין





 





 

אודות הכותב:

שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il