מאמרים - עוגת שוקולד ואגוזים אוורירית ללא קמח. הדפסה מאתר מאמרים

עוגת שוקולד ואגוזים אוורירית ללא קמח.

נכתב על ידי Dafna Levi Levi

[ הדפסת המאמר ]

החומרים:


6 ביצים, 200 גרם אגוזים שבורים גס,  200 גרם שוקולד  (איזה שרוצים, כדאי שוקולד מריר, אבל אפשר גם לצרף מס' סוגי שוקלד) שבור גס, 3 כפות גדושות שמן, כף גדושה אבקת קקאו, 5 כפות סוכר, תמצית וניל, כף גרידת תפוז (אם יש).


ההכנה:


1. מקציפים את החלבונים + הסוכר לקצף קשה מאד.


2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים ואת כל יתר החומרים, למעט כף אגוזים שבורים.


3. מאחדים את תערובת האגוזים והשוקולד עם קצף החלבונים בתנועות קיפול ז ה י ר ו ת.


4. משמנים תבנית קפיצית (26) ויוצקים לתוכה את התערובת, ומפזרים מעל את כף האגוזים שהשארנו.


5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 - 160 מעלות במשך 50 דקות.


6. כאשר העוגה מוכנה, לא מוציאים אותה מהתנור (כי היא נוטה לצנוח) - מכסים את העוגה במגבת מטבח ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט, להשוואת טמפרטורות.


7. כאשר הטמפרטורה בתנור ובחדר זהות, מוציאים את העוגה ומגישים.


אופציות:


- העוגה תשמור על טריות על השיש  עד שלושה ימים (בתנאי שתכסו אותה בנייר אלומיניום)


- מי שרוצה להוסיף לעוגה הזו ציפוי, יכול להקציף שמנת מתוקה עם מעט אגוזים, או לבשל שמנת מתוקה ו-250 גרם שוקולד בבון מארי, לצנן את הקרם ולצפות את העוגה.


 

אודות הכותב:

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il