מאמרים - ההיסטוריה של הכנת גבינות בבולגריה הדפסה מאתר מאמרים

ההיסטוריה של הכנת גבינות בבולגריה

נכתב על ידי גדי ברקוביץ

[ הדפסת המאמר ]

רקע


בולגריה נמצאת בחצי האי הבלקני והיא בעלת נופים מרהיבים, מצפון לה נמצא נהר הדנובה ובמרכזה נמצאים הרי הבלקן. האקלים המגוון ושפע המים הופכים את אדמת בולגריה לשופעת עשב עשיר וטובה לגידול פרות, כבשים ועזים.
מלאכת הכנת גבינות בבולגריה היא עתיקת יומין. הצורך לנצל ולשמר לאורך זמן את חלב הכבשים אשר היה זמין בבולגריה, הביא להתחלתו של תהליך הכנת גבינות.  בולגריה נקראה ע"י הומר " אמא של הכבשים". בבולגריה נמצאו ממצאים ארכיאולוגים רבים המעידים על הכנת גבינות בעת העתיקה. הם התפרנסו מחקלאות, גידול צאן ומכירת בשר, עורות וגבינות שהכנו מהחלב.
בימי הביניים התפתחה מאוד מלאכת הכנת גבינות ע"י נזירים במנזרים אשר היו פרוסים בכל רחבי בולגריה. הנזירים אהבו מאוד לשלב בתפריט היומי שלהם גבינות. המנזרים היו מצוידים במרתפים קרירים אשר  היו מקום אידיאלי להבשלה ושימור גבינות, בשרים ויין אשר הנזירים הכינו. עד המאה ה-19 ייצור הגבינות השונות היה קטן. אחרי גילוי תהליך הפסטור על ידי לואי פסטר, התאפשרה הארכת אורך החיים של החלב. תהליך זה אפשר את פתיחתן של המחלבות הגדולות והתפתחות תעשיית הגבינות.
החל מהמאה ה- 19 התפתחה מאוד הטכנולוגיה של הכנת הגבינות השונות, וכך נוצרו גבינות חדשות בטעמים ומרקמים חדשים. הנה כמה מהגבינות הבולגריות אשר נוצרו במשך השנים:



ברנזה
גבינה חצי קשה, מלוחה,העשויה מחלב כבשים. נהדרת לסלט ולאפייה. גבינה זו מכינים בארצות הבלקן. ניתן למצוא גרסאות שונות שלה גם בארץ.



גבינת פטה
בבולגריה קוראים לה סירנה. זו גבינה חצי קשה, מלוחה, העשויה מחלב כבשים, עזים או פרה אשר מיוצרת בדרום בולגריה. גבינה עתיקה זו מוזכרת באודיסיאה של הומר, בה סופר על הציקלופ אשר מכין גבינת פטה מחלב כבשים. עד היום בבולגריה עדיין מכינים גבינת פטה בשיטה המסורתית כמו לפני 1000 שנה. חשוב לציין שטעמה של גבינת פטה משתנה לכל אורך היישון. טעמה ומרקמה שונה מהפטה היוונית. גבינה זו היא בעלת מרקם יותר פירורי ורטוב. יש המאמינים שגבינת הפטה הבולגרית היא יותר טעימה מגבינת הפטה היוונית. גבינה זו נהדרת לסלטים, עם אבטיח, לאפייה, טוסטים ועוד.



גבינת קשקבל בולגרי
גבינה המפורסמת בכל העולם, העשויה מחלב כבשים. מרקמה חצי קשה, והיא בעלת טעם פיקנטי. כמו כן, היא נמסה נהדר באפייה או בבישול.



יוגורט בולגרי
היוגורט הבולגרי הפך לאגדה, שבחים רבות חולקו על טעמו, מרקמו וסגולותיו הבריאותיות. הבקטריה אשר אחראית על טעמו ומרקמו המיוחד נקראת lactobacterium bulgaricum bacteria. מיוגורט זה הבולגרים מכינים משקאות, מוסיפים אותו לסלטים, קינוחים ולמאכלים שונים.

אודות הכותב:

אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים, במסגרת מגוון רחב של קורסים המותאמים ליחידים ולקבוצות. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il