מאמרים - ביקורות יין : יקב פלם, יקב להט, יקב טפרברג, יקב לוינסון. הדפסה מאתר מאמרים

ביקורות יין : יקב פלם, יקב להט, יקב טפרברג, יקב לוינסון.

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

ביקורות יין : יקב פלם, יקב להט, יקב טפרברג, יקב לוינסון.


 


 


'להט לבן'– רוסאן-ויונייה 2012


בימים אלו יצאו 1300 בקבוקים למדפים.


זן הרוסאן מתחיל לצבור תאוצה ואכן שילוב הויוניה ברוסאן מעניק ליין יחודיות מענינת. מעט פירות טרופים, מעט מתיקות דיבשית, מעט לימון בוסרי ואת הכל היתה אמורה לחבר התסיסה המללוקטית החלקית שהעניקה חמאתיות ועדינות ליין. היין טוב אבל לטעמי עדין מידי, רך מידי, מושלם מידי ומדויק מידי.


מ 1300 בקבוקים שבוקבקו  ציפיתי ליותר תעוזה וליותר אמירה.


135 ש"ח


 


 


 


טפרברג מריטאז' רזרב 2012:


בלנד של קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, מלבק, פטי וורדו וקרמנרה.


בטפרברג יודעים לעבוד עם הרכב הזנים הנפלאים הללו.


יין בעל צבע כהה, באף יש ריחות של פרי צעיר מעט תוקפני, בפה היין בעל מתיקות מאוד נעימה עם חמיצות טובה. האלכוהול כמעט ואינו מורגש ומאפשר לפרי הצעיר לבוא לידי ביטוי בצורה טובה. זה יין ליום יום , יין משמח.


55 ש"ח


 


יקב פלם: נובל 2009


יין הדגל של היקב, הן מבחינת איכות הענבים והן מבחינת מחירו.


2009 מוכן לשתייה אבל ראוי שיבלה עוד כמה שנים בבקבוק. יין עשיר מאוד ולעיס מאוד. עושר טעמים מרשים שמשתנה כל הזמן. מעניק בפה תחושה שהיין עובד בשבילך ומעניק עוד ועוד חביות. הירקרקות ביין מבהירה לנו כי היין צעיר עדיין ולא צריך לצאת מגדרנו ולשבח ולהלל את בן התשחורת ( גם הצבע מדהים ) . נחכה עם זה עוד שנתיים שלוש .


235 ש"ח


 


 


ירדן מלבק 2010 : 6000 בקבוקים בסה"כ


18 חודשי חבית. יין בשל מאוד , לעיס וארומאטי.


יין עם טעמים וארומות קלאסיות לזן המלבק ולאו דווקא הארגנטינאי הוא יותר לכיוון הצרפתי הכבד עם בשלות הפרי ותוכן של עץ שיכול לאזן את החמיצות והאלכוהול. זה יין לאוכל עם אוכל ובשביל אוכל. יין מרוכז ותמציתי בטעמיו הנפלאים. אוכל כבר אמרתי .


130-145 ש"ח .


 


 


 


יקב לוינסון:


שרדונה 2012 :


שרדונה בסגנון בורגון שטופל ביד טובה. נקי, מאוזן, פרי בשל , חמיצות נעימה.


אחד מהשרדונה הטובים שיש על המדף היום.


140 ש"ח


 


 


 Rouge  2010 :


סירה, פטיט סירה וקריניאן.


יין בסגנון ים תיכוני המנסה להכיל בתוכו רמת חמיצות גבוהה כאשר החשיבה היא שחמיצות גבוהה מתאימה לסגנון האוכל הישראלי, עץ שמעניק תיבול עוקצני ואלכוהול שקיים בעיקר באף. ה 2010 בשיאו. באף הריח מינורי ויש קושי ליין לשחרר את מה שמצופה ממנו, בעירסול הכוס יש דלילות מה והצבע גם כן חסר עוצמה בעיקר כשהידיעה כי יש בו פטיט סירה שצריכה לצבוע את היין בסגול שחור. בפה הפרי בסדר אבל לא ממש מרגש ובעל עוצמה. אכן החמיצות קיימת ובגדול אבל זה לא מחזיק ולא מספק.


140 ש"ח


 


 


Rouge 2008:


קצת על שנת 2008:


שנת 2008 הייתה שנה שנהנתה מחורף 07 שהיה קר בהשוואה לממוצע ומעט מאוד משקעים ירדו, היבולים היו נמוכים והבשלת הפרי הייתה מוקדמת בשנה זו, מה שגרם לענבים להיות מאוד ארומטיים ובעלי צבע מושלם. לא היו מנות חמסין שבאו בהפתעה ולכן רמת הסוכר בענב היו טובים והחמיצות הייתה מאוזנת . שנת 2008 הייתה שנה טובה מאוד לייננים שבה חומרי הגלם היו במיטבם מה שאפשר לייננים לעשות יינות מעולים ומשובחים.


 


היין בטעימה:


לצערי גודל האכזבה היה כגודל הציפייה.


מדובר ביין שעבר זמנו שנשארו בו מעט מאוד ארומות ומעט טעמי פרי.


150 ש"ח

אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il