מאמרים - צלעות כבש בטריאקי - פשוט וטעים הדפסה מאתר מאמרים

צלעות כבש בטריאקי - פשוט וטעים

נכתב על ידי אולגה פוליסמן

[ הדפסת המאמר ]

צלעות כבש זה לא משהו שתמצאו אצלינו כל יום, אלא זו מנה מיוחדת שאני מכינה כשאורחים "מביני עניין" בבשר מגיעים או אם אני רוצה לפנק מישהו במנה לא שגרתית. אך פינוק זה לחוד ושעות במטבח לחוד, גם מנת פרימיום אפשר להכין ב-5 דקות, להל"ן הדוגמא.
מצרכים ל-10 מנות:
10 יח' צלעות כבש טרי 
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ (על מנת לחסוך את הקיבוץ אפשר להשתמש גם בקוביות ג'ינגר קפואות)
2 שיני שום כתושות
10 כפות רוטב טריאקי


אופן הכנה:
1. צולים את הצלעות משני צדדים במחבת (כמה דקות בכל צד) ומעבירים לצלחת.
2. מכניסים לווק שום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את הטריאקי ומבשלים בערבוב כ -2 דקות על אש גבוה (הרוטב צריך להצטמצם)
4. מכניסים לווק כל פעם כמה צלעות (2-3) ומבשלים כ2 דקות ברוטב טריאקי. 
5. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים בתוספת אורז או פירה.


טיפ: אם לא בא לכם להתעסק עם הטיגון החוזר של הצלעות עם הרוטב, אפשר פשוט להעביר את הצלעות לתבנית אפיה, לשפוך את הרוטב הטריאקי מעל ולהכניס לתנור שחומם ל180 מעלות ל-5 דקות.


 // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / // / / / / / / / / / / / /  // / 

אודות הכותב:

פוליסמן אולגה

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il