מאמרים - בורקס תורכי הדפסה מאתר מאמרים

בורקס תורכי

נכתב על ידי איריס שגיא - פולטון

[ הדפסת המאמר ]

החיבור שלי לשורשים הספרדיים שבמשפחתי נעשה במיוחד דרך המאכלים. זהו מתכון שדודתי בת ה84 מכינה עד היום במטבחה הקטנטן וטעמו תמיד מחזיר אותי לאוכל של פעם.

מרכיבי הבצק




    • 1 כוס מים

    • 1 כוס שמן קנולה

    • 4 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה (אני מעדיפה לערבב 3 כוסות קמח לבן + 1 כוס קמח מלא)

    • 2 כפות חומץ הדרים

    • קורט מלח


מרכיבי המילוי




    • 4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים עד ריכוך

    • 2 ביצים

    • 250 גרם גבינה מלוחה מאיכות טובה


אופן ההכנה




    •     לחמם תנור אפייה ל170 מעלות. להניח ניר אפייה על תבנית מרובעת גדולה.

    •     לערבב יחד את כל חומרי הבצק במערבל עד לאיחוד כל המרכיבים. לחלק ל-4 או 5 כדורים.

    •     למעוך את תפוחי האדמה למחית כשל פירה ולהוסף את שאר חומרי המילוי. להוסיף מעט מלח אם חסר.

    •     לשטוח בעזרת מערוך כל כדור לצורה מלבנית בעובי של כ1 ס"מ (אורך העלה הינו בקרוב 28 ס"מ ורוחבו כ14 ס"מ)

    •     בעזרת כף מורחים כחמישית מהמילוי על השליש התחתון של העלה ומגלגלים.

    •     מושחים בחלמון ביצה מהול במעט מים וזורים מעט שומשום.

    •     מסמנים בסכין מסורית את המשולשים בגודל הרצוי על הבצק ורק אז אופים למשך כ40 דקות. ממשיכים את החיתוך לאחר שהבורקס התקרר.


אפשרות למילוי אחר: חצילים

3-4 חצילים בינוניים כהים בעלי קליפה מבריקה שרופים על האש (או אפויים בתנור בחום גבוה) מסוננים ממים, קלופים ומעוכים + גבינה בולגרית מפוררת+ מעט שמן זית


 


בתיאבון!

אודות הכותב:

איריס שגיא –פולטון


"דברי טעם" קייטרינג בנגב


http://www.divreytaam.com/


בקרו אותנו בפייסבוק


  https://www.facebook.com/DivreyTaam    

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il