נכתב על ידי מיכל א.
אחד מהקשיים הגדולים בלזניה טבעונית - הוא הצורך לוותר על החלב והגבינות. המתכון הבא משתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל, ועושה את ה"ויתור" על החלב - ליתרון אמיתי! המרכיבים: • 1 חב' דפי לזניה • 800 גרם תרד • מעט מלח • מעט מוסקט טחון המרכיבים לרוטב: • 750 מ"ל (4 כוסות) חלב סויה • 100 גרם טופו • פלפל שחור טחון • מעט אגוז מוסקט • מעט מלח • כף שמרי בירה** • 2 כוסות רוטב עגבניות לפסטה (אפשר גם להכין בבית מעגבניות, בצל ותבלינים) • 4 כפות שמן זית • כוס ורבע קמח מלא אופן ההכנה: • מחממים תנור ל-200 מעלות • מכינים את הרוטב: מחממים את חלב הסויה ומוסיפים מוסקט, מלח ופלפל, ומנמיכים את האש. • טוחנים את הטופו במעבד מזון עם קצת מים ומוסיפים לסיר של הסויה • מוסיפים את שמרי הבירה, רוטב העגבניות והשמן ומרתיחים • מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד. מסירים מהאש. • התרד*: חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך 5 דקות, מסננים ומוסיפים את המלח והמוסקט • הרכבת המנה: מסדרים בתבנית בינונית שכבת דפי לזניה, מעליה שכבת רוטב ומעליה שכבת תרד, וחוזרים על התהליך 3 פעמים, כאשר מעל הכל - שכבת רוטב. • אופים בתנור במשך 35 דקות. בתיאבון! * להכנת לזניה חצילים במקום תרד - מחליפים את התרד החלוט בתערובת מטוגנת קלות של קוביות מבצל אחד ושני חצילים ** שמרי בירה ניתן לקנות בחנויות טבע, הם מעשירים את התבשיל ויוצרים אפקט מוקרם ללא גבינה |
אודות הכותב:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.
מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.