מאמרים - לזניה תרד או חצילים טבעונית הדפסה מאתר מאמרים

לזניה תרד או חצילים טבעונית

נכתב על ידי מיכל א.

[ הדפסת המאמר ]

אחד מהקשיים הגדולים בלזניה טבעונית - הוא הצורך לוותר על החלב והגבינות. המתכון הבא משתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל, ועושה את ה"ויתור" על החלב - ליתרון אמיתי!


המרכיבים:




    • 1 חב' דפי לזניה

    • 800 גרם תרד

    • מעט מלח

    • מעט מוסקט טחון

המרכיבים לרוטב:




    • 750 מ"ל (4 כוסות) חלב סויה

    • 100 גרם טופו

    • פלפל שחור טחון

    • מעט אגוז מוסקט

    • מעט מלח

    • כף שמרי בירה**

    • 2 כוסות רוטב עגבניות לפסטה (אפשר גם להכין בבית מעגבניות, בצל ותבלינים)

    • 4 כפות שמן זית

    • כוס ורבע קמח מלא 

אופן ההכנה:




    • מחממים תנור ל-200 מעלות


    • מכינים את הרוטב: מחממים את חלב הסויה ומוסיפים מוסקט, מלח ופלפל, ומנמיכים את האש.

    • טוחנים את הטופו במעבד מזון עם קצת מים ומוסיפים לסיר של הסויה

    • מוסיפים את שמרי הבירה, רוטב העגבניות והשמן ומרתיחים

    • מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד. מסירים מהאש.

    • התרד*: חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך 5 דקות, מסננים ומוסיפים את המלח והמוסקט

    • הרכבת המנה: מסדרים בתבנית בינונית שכבת דפי לזניה, מעליה שכבת רוטב ומעליה שכבת תרד, וחוזרים על התהליך 3 פעמים, כאשר מעל הכל - שכבת רוטב.

    • אופים בתנור במשך 35 דקות.

 בתיאבון!



* להכנת לזניה חצילים במקום תרד - מחליפים את התרד החלוט בתערובת מטוגנת קלות של קוביות מבצל אחד ושני חצילים


** שמרי בירה ניתן לקנות בחנויות טבע, הם מעשירים את התבשיל ויוצרים אפקט מוקרם ללא גבינה

אודות הכותב:

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il