מאמרים - יקב טוליפ: ביקורת יין הדפסה מאתר מאמרים

יקב טוליפ: ביקורת יין

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

יקב טוליפ:


היקב  מתהדר ביינן דוד בר אילן  שלדעתי לאט ובשקט מוביל את היקב לייצור  יינות עולם חדש. עדיין לא בבום ובבת אחת אבל הסימנים ברורים. אני אוהב. מאוד אוהב את הגישה.


 


אני אתחיל עם הפטיט וורדו 2009:


הזן שמשמש בדרך כלל  לתיבול זנים אחרים מוגש לנו במלוא עוצמתו.


צבע סגול כהה, טאנינים מוצקים ומרשימים ,ההבשלה של הפטיט וורדו מתבצעת באיחור ובציר 2009 העניק לפטיט של טוליפ  אחוזי אלכוהול טובים המון טעמי פרי בשל ועוצמת פרי מטורפת. זה ללא ספק פטיט וורדו עוצמתי. המון יין יש ביין הזה. יופי של יין.


לאכול עם סטייק מדיום רייר עם המון פלפל שחור . ( עדיין אין מחיר )


 


טוליפ ג'אסט מרלו 2012: הענבים מצובה.


היין רך ועגול מאחיו שנולד ב 2011., המון פרי המון בשלות  אח יחד עם זאת מעניק חמיצות טובה בפה שמאפשרת לטעמי העץ לבוא לידי ביטוי ולא רק באפטר טייסט. חמאה מומסת , טוסט וטבק רטוב. היין מרענן ונעים לשתיה.


יין קייצי . לצד בשרים קרים , קצת חרדל וחמוצים ואתם מסודרים . 72 ש"ח


 


טוליפ ג'אסט קברנה סוביניון : הענבים מכפר יובל.


צבע מרתק. בוהק ויפה. ריחות של פרי שחור לצד קמצוץ של עץ אלון ומעט ווניל. משחק יפה של חביות אמריקאיות וצרפתיות. היין כל הזמן מתפתח בכוס . בטעימה אחת הוא צעיר ובועט ובטעימה לאחר דקה הוא כבד  ומלא פרי. היין מתעתע בין צעירות לבגרות ( יין צעיר מאוד בוגר )


מתעתע כבר  אמרתי. אלגנטי וחצוף, יין שמעלה חיוך . תבשיל טוב של  טלה עם לחם שחור ליד. 72 ש"ח


 


 


טוליפ מוסטלי שיראז 2010: תוספת 15% קברנה סובניון.


יין מרשים בעוצמת הפרי שבו ועוצמת האלכוהול. יין גברי מאוד בעל  גוף מרשים. זה שיראז שנוטה לכיוון האוסטרלי שמשלב טעמים נקיים של פרי עם עוצמת חבית שבאה לידי ביטוי החל מהריח ועד האפטר טייסט שיש בו המון פירות יבשים ומעט ווניל.


זה היין שהכי  מתקרב לעולם החדש ולחובבי הסירה הקלאסי הצרפתי תהיה כאן הפתעה לחובבי השיראז האוסטרלי של העולם החדש מחכהללא ספק ערגה ונחת מהיין המרשים הזה.


רוסטביף מפולפל מאוד ורצוי מנתח האנטרקוט. 79 ש"ח


 


טוליפ, מוסטלי קברנה פרנק 2010: תוספת 15% מרלו.


בטעימה של הקברנה פרנק הזה מוצאים ,פלפל שחור, פירות יער, טבק, עור, עשבי תיבול  וסיגליות. בעצם כל מה שצריך להיות בקברנה פרנק בורדולוזי אנמי. חיפשתי את תרומת תוספת המרלו  שהגיע מצובה ואכן המתיקות והעדינות נמצאת וכאן לדעתי זו הבעיה . הקברנה פרנק הזה אם היה צריך תוספת של מרלו אז הוא  צריך את המרלו הצפוני המחוספס יותר בעל החמיצות הגבוהה והטאנינים החזקים. המרלו של צובה נעלם ולא מעניק לפרנק  להיות  מרשים עם  ירקרקות, אוכמניות, פטל שחור ובקצוות  זיתים ירוקים .


לסיכום: יין קליל , חביב שמתאים לאוכל קליל . 79 ש"ח


 


 


 

אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il