מאמרים - יינות 2011 של מרגלית - שניים מוכנים לשתייה ושניים טרם הדפסה מאתר מאמרים

יינות 2011 של מרגלית - שניים מוכנים לשתייה ושניים טרם

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

 


 יינות 2011 של מרגלית - שניים מוכנים לשתייה ושניים טרם  


 


 


 


בשנת 2011 היו חורף מאוחר וקיץ קריר, הבשלה איטית ורציפה של הענבים, מה שהבטיח אחוזי אלכוהול נמוכים לעומת שנים קודמות, בסך הכול הייננים ביקבי ארצנו מאוד אהבו את 2011. בכל אופן הייננים שהצליחו לעשות יין טוב. מי שלא צלח, טען שהשנה הייתה בעייתית.


טעמתי את היינות של יקב מרגלית מבציר זה, ואלה רשמיי.


 


 


קברנה סוביניון 2011


תוספת של פטי ורדו, פטי סירה ומרלו. אלה העניקו כבר עכשיו תיבול לקברנה סוביניון, שכרגע לא בא לידי ביטוי לא במתיקות הפרי המתבקש ולא בעוצמתו. היין לא מוכן לשתייה.


המחיר 199 ש"ח


 


 


קברנה פרנק 2011


תוספת של מרלו וקריניאן. גם פה היין מאוד צעיר ולא מוכן לשתייה בעליל.


אין עדיין הארומות והטעמים שמאפיינים את הקברנה פרנק (דובדבן שחור, קאסיס, בשר מעושן ופלפל שחור). היין מאוד סגור ועם חמיצות מאוד גבוהה. תוספת הקריניאן לא ברורה לי על מה ולמה.


המחיר 210 ש"ח


 


 


אניגמה 2011


בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. מעניינת התוספת המסיבית של המרלו שיש בבלנד הזה.


כאשר מוסיפים מרלו בכאלו אחוזים גבוהים, זה אומר שהשנה לא הייתה מאוד טובה עבור הפטי ורדו והקברנה פרנק. צריך בשר ומתיקות, ולכן המרלו נכנס לבלנד. היין שתי כבר עכשיו חרף החמיצות הגבוהה.


המחיר 190 ש"ח


 


 


ספיישל ריזרב 2011


בלנד של קברנה סוביניון ודוריף (בעצם זן הפטיט סירה, אבל במרגלית אוהבים לשתמש בשם צרפתי זה).


היין מוכן לשתייה ובעל גוף קל בינוני. בפה קצת קרמל קצת מוקה ואספרסו קליל. החמיצות גבוהה ולא מאפשרת לפרי לבוא לידי ביטוי מלבד הדובדבן.


המחיר 230 ש"ח


 


 


 

אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il