מאמרים - ביקורת יינות בוטיק רגע לפני החגים : גלילאו,בזלת הגולן,וורטמן,הגבעה,שושנה, הדפסה מאתר מאמרים

ביקורת יינות בוטיק רגע לפני החגים : גלילאו,בזלת הגולן,וורטמן,הגבעה,שושנה,

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

ביקורת יינות בוטיק רגע לפני החגים 


מאת שף אלון גונן 


עודכן בתאריך: 15.9.2012


 


ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את מאות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו בקיבוץ אייל יקבי בוטיק קטנים לטעימה, וכמובן את הארועים ביקבים שריגים וצ'ילאג. אושר גדול מעניקה לנו התעשייה הזו.


 


 


יקב גלילאו - היינן גיל הרשקוביץ


יקב גלילאו שוכן בקיבוץ דן בצפון, וגיל מייצר יין להנאתו משנת 2004 ; סך הכל תפוקה שנתית של כ- 2500 בקבוקים משני סוגים: קברנה סוביניון ובלנד בורדולזי.


טעימת היין נערכה במתחם מסעדת הטרקלין של הסומלייה יוסי בן אודיס, שמקפיד להביא ללקוחותיו גם יינות של יקבי בוטיק קטנים ומרוחקים.


 


קברנה סוביניון 2009


צבע אדום ארגמני עם שוליים בוהקים, ריחות של פיטנגו וקצת ירקרקות בקצוות.


בטעימה הופתעתי מהחדות של היין, ומהנוכחות המסיבית בפה של פרי טרי ועוצמתי. הפה מתמלא טעמים של פרי אדום צעיר בועט, שאט אט נרגע בפה ומתמזג יפה עם החמיצות הנפלאה שמאפשרת לטעמי הפרי להישאר עוד ועוד. אפטר טייסט מאוד חמאתי ומאוד מענג.


זה קברנה מליגה אחרת עשוי נכון, עם משחק נכון של יינן שהעניק ליין גם חביות ישנות וגם חביות חדשות. סוף סוף קברנה שנעשה לא על פי הספר. יופי של יין.


 


 


ג'ופיטר 2010 - בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, סירה, ופטי ורדו


הבלנד הקלאסי מבורדו קיבל טאצ' מעניין של ענבי הסירה שמעניקים חיזוק ותיבול מאוד מרגש (בורדו עם הרון).


ריחות של חווה וטעמים עוצמתיים של קברנה משובח ופטי ורדו הדואג לצבע העז של היין וארומטיות מעניינת. תוספת הסירה בבלנד הזה גאונית ומעניקה ליין בשרניות.


גם כאן היין מאוד מענג, ומעלה חיוך של אושר על הפנים. שאפו.


 


יקב גלילאו, קיבוץ דן, גיל הרשקוביץ 050-5353974, gali@kdan.co.il


 


 


יקב וורטמן - היינן חי וורטמן


לבן עמק שפיה 2011


בלנד של סוביניון בלאן 67%, סמיון 33%. 6 חודשים בחביות עץ אלון. אלכהול: 12.5%.


צבע היין צלול ובהיר עם גווני קש. ריחות מינוריים מאוד מעניינים של של פרי הדר.


יין מאוד קריספי ומאוד רענן, חומציות טובה וחדה. אפטר טייסט רך, שמאזן את היובש שמעניקים ענבי הסמיון שהוספו לסוביניון בלאן בדיוק במידה, על מנת לא להעיק עם מתיקותם. יין קייצי שיהיה טוב גם בעוד שנה שנתיים.


 


 


נתיב אופקים 2009


קריניאן 54%, מרלו 30%, קברנה סוביניון 13%. השאר קברנה פרנק ופטי ורדו. 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. אלכוהול: 14.5%.


יין מאוד עוצמתי ובעל נוכחות מסיבית של צבע כהה, ריחות עמוקים של דובדבן בשל מעט ריבתי ופלפל שחור.


גם בטעימה היין ממשיך לשמור על קו נוקשה, וטעמי החבית מתמזגים בצורה מושלמת עם השוקולד והפלפל.


טעמי חווה מדי פעם מעניקים יחודיות ליין הזה . קצת עור קצת זיעה משתלבים טוב עם החמיצות ששומרת על פה יבש ונקי. יין קריר. אפטר טייסט ארוך ומענג.


 


יקב וורטמן, נתיב אופקים 23 חיפה, 054-7522221, info@vortmanwinery.com


 


 


יקב הגבעה - הייננים איתן לוין וגיל גוריון


עונות 2009


בלנד של שיראז, קברנה פרנק, קברנה סוביניון ופטיט סירה.


צבע סגול שחור מבריק, ריחות של תה ארל גריי עם מעט קינמון וציפורן בקצוות.


יין מאוד פירותי ומאוד עוצמתי. שזיפים ודובדנים טריים ומוצקים עם מעט ליקריץ באפטר טייסט.


היין בכלל מעניק ספקטרום של טעמי פרי שחור על גבול הריבתיות הטובה. הכל מאוזן בחומציות טובה. יין טוב.


 


יקב הגבעה, קיבוץ גבע, 054-6633660


 


 


יקב שושנה - הייננית שושנה ויזן-דנקנר


קברנה סוביניון 2007


30 חודשי חביות ישנות וחדשות.


יין עוצמתי בשל מאוד ודחוס מאוד. פרי פרי ועוד פרי מעניק היין הזה לטועם.


עושר טעמים נפלא של קברנה מובחר. גוף בינוני, עפיצות טובה ומאוד מורכבת. החמיצות מינורית וטוב שכך. העונג הוא בפרי המשובח שנסחט לבקבוק.


משחק החבית החדשה והישנה העניק אפטר טייסט עם טעמי טוסט קלוי, ומרירות שמאזנת את המתיקות . יופי של יין. וואו


 


יקב שושנה, עתלית, 052-2225324


 


 


יקב בזלת הגולן - היינן יואב לוי


קברנה סוביניון 2009


20 חודשי חבית 15.5% אלכוהול. יין שזכה בשתי מדליות זהב בתחרות טרה וינו.


יין בומבסטי. צבע אדום עמוק, ריחות של פירות יער בשלים אדומים מאוד, וריחות ריבת שזיפים.


העץ העניק ריחות טוסט קלוי מעט חרוך, שלא ברור אם זה קפה קלוי או חריכת עץ מעיקה.


טעמים דחוסים של פירות בשלים מאוד מאוד. ריבתיות רבה, וכל הזמן האלכוהול תוקף ולא משחרר את הפה באמת כדי לטעום את מורכבות הפרי.


לעשות יין בומבסטי שיש בו הרבה מכל דבר, זו הדרך הנכונה לזכות במדליה ואפילו שתיים. ככה מרשימים שופטים, אבל לטועם הממוצע היין הזה רחוק מלהיות נגיש. קשה מאוד ליהנות מהיין. הכל בומבסטי, הכל דחוס, שום דבר לא משתחרר בזמן.


הרבה עץ, הרבה ריבתיות, שהאלכוהול שולט בהם ביד רמה.


 


יקב בזלת הגולן, קדמת צבי רמת הגולן, 04-6965010, 050-8485010


bazelet@netvision.net.il


 


 

אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il