מאמרים - השקה ביקב פלטר הדפסה מאתר מאמרים

השקה ביקב פלטר

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

השקה ביקב פלטר -


יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י טל פלטר.
טל, שחזר מאוסטרליה לאחר סיום לימודי ייננות וגידול גפנים, נכבש בקסמיה של התפיסה האוסטרלית לעולם היין ושאף להציגה לשוק הישראלי -
ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית. העבודה ביקב פלטר נעשית מתוך תשומת לב לפרטים הקטנים. החל מבחירת הענבים ועד לשירות הלקוחות


הבציר האחרון של יקב פלטר, בציר 2010, הניב כ-85,000 בקבוקים. את יינות היקב אפשר למצוא במסעדות מובילות בתל אביב ובחנוית היין


מאת שף אלון גונן


קברנה שיראז 2009 סדרת פלטר


בלנד של 50% ענבי קברנה סוביניון ו-50% ענבי שיראז, הענבים נבצרו ברמת הגולן ובהרי יהודה. 18 חודשים בחביות אמריקאיות וצרפתיות.


צבע היין סגול בוהק ומרשים. ריחות של פרי בשל, בעיקר דובדבן ופירות יער מוצקים מעט. שוקולד מריר בקצוות.


שוקולד מריר ונגיעות פלפל שחור מאפיינים את ענב השיראז. צבעו וטעמיו העוצמתיים והבולטים הופכים את השיראז לדומיננטי בכל בלנד, גם בריכוזים נמוכים יחסית.


בטעימה היין יותר מאופיין מבחינת זן השיראז. ירקרקות ופלפל שחור, המון פירות יער, וכל הזמן מקבלים נגיעות עץ קצת ונילי קצת קלוי. אספרסו מרוכז ועוד ועוד שוקלד. היין מאוד חמאתי ובעל אפטר טייסט ארוך ומורכב.


היין טופל בעדינות מירבית והוא מפתיע אותי. הפתיע אותי גם שהוא בסדרת "פלטר". מקומו ללא ספק ביינות הפרימיום.


 


 


שאנין בלאן 2011 סדרת טי סלקשיין


הענבים נבצרו במצפה רמון, הותססו ושהו 8 חודשים בחבית.


צבע היין בהיר וצלול תחושה של מים קדושים נחה עלי כשאני מתבונן בנוזל, ריחות פרחוניים נקיים וחדים. היין מאוזן באופן מושלם ועשיר בטעמי פרי.


השאנין בלאן של פלטר מזכיר לי את יינות השאנין מקליפורניה, ואני שמח שלא לקחו אותו לכיוון המתקתקות הצרפתית.


יופי של יין.


 פינו נואר 2008 סדרת טי סלקשיין


הענבים נבצרו ברמת הגולן ושהו 14 חודשים בחביות. 14% אלכוהול.


ההתעקשות הזו לעשות פינו נואר בארץ, מרתקת. בדרך כלל כשאני טועם פינו בהשקות של יקבים, אני שומע את היינן אומר לי "קח בחשבון שזה לא פינו שאתה רגיל לשתות".


פינו פלטר הוא יין מאוד מאוזן, המון גודגדנים ועשבי תיבול טריים, בעיקר רוזמרין עם מעט טימין בקצוות. פה ושם מורגש ריח התה וקצת טבק. העץ לא מוותר, ונמצא גם באף וגם בפה עם חומציות טובה. יופי של טאנינים.


לא יין עם עוצמה גדולה, אבל מאוד אלגנטי וסוחף.


 


 

אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il