מאמרים - הדפסה מאתר מאמרים

נכתב על ידי

[ הדפסת המאמר ]

העיתונות הכתובה והמשודרת מעניקה לנו תכנים רבים בתחום התזונה הבריאה ומתכונים משובחים אבל אחד הנושאים החשובים ביותר במדינה חמה כמו שלנו – זה שמירה על בטיחות המזון.


הכוונה היא לשמירה על המזון כדי שיהיה בטוח לבריאותינו ובעיקר לאוכלוסיות רגישות כמו תינוקות, ילדים וקשישים, שמערכת החיסונית שלהם רגישה יותר לזיהומים. 


 הסכנות להרעלות מזון והידבקות במחלות הנגרמות על ידי מזון עולות באופן משמעותי בתקופת הקיץ.


ראשית אנו נוהגים לאכול יותר בחוץ , יוצאים יותר לטיולים, לחופשות ולמחנות קיץ.


בקיץ גם נוטים לאכול יותר מזון קר, לא מבושל ולא מעובד כגון סלטים, כריכים, פירות וירקות טריים.


כל אלה חושפים אותנו הרבה יותר לזיהומי מזון. ניתן וחשוב לצמצם את הסכנות להידבקות במחלות המועברות ע"י המזון בשמירה על כללי בטיחות מזון בסיסים במיוחד בקיץ. 


 


                                   כללים לשמירה על היגיינה בריאה


* הבסיס  - רחיצת ידיים עם סבון! לאחר יציאה מהשירותים וכן לפני ואחרי הכנת מזון.


* רחיצת כלי הבישול והכנת המזון היטב - לאחר השימוש


* שטפו היטב פירות וירקות במים וסבון.


* שמרו על המטבח וסביבת העבודה נקיים.


  הפרידו בין מזון גולמי ומבושל:


* אחסנו במקרר מזון מבושל ומוכן לאכילה מעל מזון גולמי (פירות וירקות) 


* ביצים - יש לשמור במקרר, רצוי באריזתם המקורית אין להכין מאכלים עם ביצים לא מבושלות.


* השתמשו במשטחי חיתוך וסכינים נפרדים: לבשר ומוצריו הגולמיים ולירקות/ פירות/לחם.


* סדרו את המקרר לפי תאריך אחרון לשימוש המוטבע על המוצרים.


 בשלו היטב מזון הדורש בישול:


* בשר ומוצריו וביצים זקוקים לבישול ממושך לפני הגשתם (אין להכין מאכלים מביצים שלא בושלו או נאפו)


* מרק יש לבשל עד רתיחה ואז לפחות עוד מס' דקות.


* השתדלו לא לחמם מזון מבושל חימום חוזר יותר מפעם אחת. עדיף לחמם את מס' המנות הנדרשות בלבד.


שמרו את המזון בטמפרטורה מתאימה 


(מתחת ל-5 מעלות או מעל 65 מעלות, מונע התפתחות חיידקים


* אין לשמור מזון מבושל מחוץ לקירור מעל שעתיים.


* הפשירו מזון קפוא רק במקרר! 


אכלו מזון ממקור ידוע


* קנו מזון רק במקומות מסודרים נקיים ומקוררים.


* עקבו אחר תאריך אחרון לשימוש וקנו רק מזון שהתאריך בתוקף.


* קנו ביצים ממקור ידוע המאוחסנים בקירור/חדר ממוזג (ודאו שיש סימון לתאריך אחרון לשימוש)


* באירועים בחוץ השתדלו לאכול מזון הנשמר בקירור/בחימום לאורך האירוע, הימנעו  מסלטים המכילים מיונז.


                              מהו ארגון לקט ישראל


לקט ישראל תומך בעשרות אלפי אנשים מדי יום באמצעות מאות עמותות. הארגון מקיים מגוון פעילויות ארציות המבוססות על ניצול עודפי מזון, החל מקטיף בשדות חקלאיים ואיסוף  מזון מבושל ואפוי, דרך רכישות מזון מרוכזות, ועד לתמיכה מקצועית בתחום בטיחות המזון ותזונה נבונה. כל זאת תוך דאגה לשמירה על איכות הסביבה. 


בישראל חיים למעלה מ- 1.8 מיליון אנשים שאינם זוכים לתזונה מספקת, בניהם יותר מ- 850 אלף ילדים. לקט ישראל שם לו למטרה לספק מזון, תשתיות ותמיכה מקצועית לעמותות לנזקקים.הארגון הוקם כמיזוג של שתי עמותות המזון המובילות "משולחן לשולחן" ו"לקט בנק מזון", והוכר ע"י רשת בנקי המזון הגלובלית  GFN, ארגון הפועל לחיזוק עמותות מזון ברחבי העולם,  כבנק המזון הלאומי של ישראל. הארגון, שזכה ב"אות הנשיא למתנדב" וב"תו מידות לאפקטיביות", מספק בכל יום מזון ותמיכה ל-60,000 נזקקים בעזרתם של 45,000 ממתנדבי הארגון.


לסיכום: מנהלת מערך התזונה ובטיחות המזון בלקט ישראל ,מדגישה כחלק מחזון הארגון ,"מזון בריא ומזין, הוא מזון שמטופל בסביבה נקייה ונשמר בתנאי קירור וחימום מתאימים.


וכן, מדובר בכללים פשוטים שכל אחד יכול לשמור עליהם על מנת למנוע זיהומי מזון בסביבתו הקרובה."


 

אודות הכותב:

אני בלוגר וכותב באתרים שונים כגון: "פרשן","NEWS1 ", "מקושרים" ועוד. וכן אני סטודנט לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il