מאמרים - פשטידת פסטה הדפסה מאתר מאמרים

פשטידת פסטה

נכתב על ידי מוטי שמחי

[ הדפסת המאמר ]

לפניכם המתכון לפשטידת הפסטה-אז יצרנו בעצמנו את הספגטי(או שהתעצלנו וקנינו בסופר) מכאן אנו מתחילים את מלאכת האפייה והבישול של פשטידת הפסטה ! אז לקחנו סיר,דאגנו לשריין לעצמנו תבנית אפייה וכעת ניגש לעבודה !


פשטידת פסטה


חומרים:


1 חבילת פסטה חלולה או פסטה שהוכנה על ידי מכונת פסטה.


250 גרם גבינה בולגרית.


1 גביע שמנת חמוצה.


200 גרם גבינה צהובה מגוררת.


250 גרם גבינה לבנה 5%.


1 גביע שמנת חמוצה.


2 כפות אורגנו יבש


מלח,פלפל.


חומרים להכנת הרוטב



פפריקה לפי הטעם,מלח,פלפל.


2-3 שיני שום כתושות.


1 כף רסק עגבניות.


4 עגבניות חתוכות לקוביות.


2 בצלים גדולים קצוצים.


מעט שמן זית לטיגון.


אופן ההכנה



לאחר שיצרנו את הפסטה החלולה עם מכונת פסטה וייבשנו אותה,אנו עוברים להרתחת הפסטה,מרתיחים את הפסטה עם כף מלח ומבשלים לפי ההוראות.בנתייים מטגנים את חומרי הרוטב במחבת.כשהפסטה מוכנה,מערבבים אותה עם הגבינות,השמנת והתבלינים ויוצקים לתבנית מס' 24.מפזרים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור.אופים בחום בינוני כשעה.


ניתן לאפות גם בתבנית מס' 26 ולצקת לתוכה את הבלילה.לצורך ייפוי ההגשה אפשר גם להשתמש בתבנית אפייה עם תחתית זכוכית שבאמצעותה ניתן להגיש ישירות לשולחן את הפשטידה.מומלץ להשתמש בתבנית אפייה עם ציפוי נונסטיק המנוע הידבקות של העוגה לתחתית תבנית האפייה.


לאלו מכם העובדים עם מכונת פסטה,ניתן לייבש את הפסטה עם כלי ייעודי לכך הקרוי מייבש פסטה ולאחר מכן לעבוד לפי ההוראות של המתכון.קיימות בשוק מספר דגמים של מכונות פסטה אמינות,איכותיות וקלות לתפעול ושימוש תוצרת איטליה.


רוצים להתחיל לעבוד עם מכונת פסטה ולא יודעים איך ? 


ריכזנו עבורכם מספר טיפים בסיסיים לעבודה עם המכונה:


1.אין לשטוף את מכונת הפסטה עם מים או במדיח כלים!


2.בזמן השימוש יש לנקות מדי פעם את המגררדת שנמצאת מתחת למכבשים החלקים,עם מגבת נייר.


3.אין להחדיר סכינים או מגבות בד בין המכבשים!


4.במידת הצורך יש לשמן את המכונה עם שמן וזלין בשני הצדדים החיצוניים של המכבשים החותכים.


5.לאחר השימוש יש לשים את המכונה ואת כל חלקיה(מצמד המכונה,התוספת הנשלפת)בתוך הקופסא.


זיכרו! הפסטה יכולה להחזיק מעמד זמן ארוך(עד 14 יום) באם היא נשמרת במקום קריר ויבש. לבישול הפסטה יש להרתיח מים בסיר גדול(4 ליטר ל 500 גרם פסטה),כאשר המים רותחים,יש להוסיף את המלח והפסטה.פסטה טרייה מתבשלת בדרך כלל ביו 2-5 דקות בהתאם לעובי הפסטה.יש לערבב בעדינות מדי פעם טרם הוצאתה מהמים.


אז שיהיה לכם בתיאבון !

אודות הכותב:

שמחי ובניו כלי בית חנות לכלי בית ומטבח,נוסדה ב-1979,כתובת: רח' נחלת בנימין 94 ת"א יפו טלפון/פקס: 03-6839338 אתר: WWW.SIMHIM.COM

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il