מאמרים - יקב דלתון: ביקורת יין הדפסה מאתר מאמרים

יקב דלתון: ביקורת יין

נכתב על ידי אלון גונן

[ הדפסת המאמר ]

 














ביקורת יין: שלושה דלתונים 2010




 






מאת שף אלון גונן













עודכן בתאריך:
15.3.2012













יקב דלתון שיראז 2010 D
14.8% אלכוהול, 8 חודשי התיישנות בחבית אמריקאית.
היין
בעל צבע אדום ארגמני נקי ובוהק. האף מוצף בריחות בשלים של פרי אדום מרוכז. מעט עשבי
תיבול ואורן מתגנבים להם בריח, ומרגיעים קצת את הריח המתוק.
בטעימה הפה מתמלא
בעושר של פרי בשל, וחרף המתיקות שמשתלטת בטעימה הראשונה יש איזון מקסים בחמיצות
וטעמי הווניל המתפרצים. אספרסו מרוכז באפטר טייסט משלים את החוויה.

מחיר לצרכן של בקבוק דלתון שיראז 2010 D הינו 65 ש"ח,
מה שהופך אותו
לאטרקטיבי ביותר.


יקב דלתון פטיט סירה 2010 D
13.8% אלכוהול, 12 חודשי התיישנות בחבית אמריקאית.
היין
בעל צבע סגול שחור עמוק. האף מאוד מרוכז ומאוד חד. ריח של טאפנד זיתים מעלה חיוך של
אושר על הפנים, מעט ארל גריי גם כן מורגש בריח, וכמובן הווניל הקראמלי שמגיע
מהחבית.
שימוש בחבית אמריקאית לפטיט סירה אינו מובן מאליו, ומצריך אומץ מחשבתי
והבנת טעמים קולינריים.
ערסול היין בכוס מאוד מהנה, ויש תחושה שהיין כבד ושומני.
זהו יין מאוד לעיס, שהפרי מורגש בו והטאנינים מאוד מגובשים ובעלי אמירה. בפה היין
מאוזן ומעניק טעמי פרי שזיף נוקשה עם פלפל שחור ומעט עשבי תיבול באפטר טייסט.

היין עשוי בקפידה ומענבים משובחים על מנת להעניק פטיט סירה מסורתי, אולם בשתיית
היין ברור לחלוטין כי חרף ההקפדה הוענק ליין הזה החופש להתפתח בצורה
מרתקת.
יופי של יין שמקבל את המקום הראשון בין שאר יינות הפטיט סירה
שהושקו לאחרונה בארץ.
מחיר לצרכן 68 ש"ח


ולקינוח דוקא יין רוזה - דלתון רוזה
2010
עשוי מענבי ברברה (38%), קברנה סוביניון (32%), וזינפנדל (30%).
12.8% אלכוהול. הצבע אפרסקי ורדרד. באף המון אשכולית אדומה ותפוז דם, תות שדה צעיר
ומי וורדים בסיומת.
בטעימה, הברברה העניקה חמיצות ומרירות מדהימה
לטעמי, והמתיקות שיש ביין מתאזנת נפלא.
יין קייצי חביב ומהנה.


יקב דלתון

יקב דלתון ממוקם בפארק תעשייה דלתון במרום הגליל, באזור הררי שופע ירק, כארבעה קילומטרים מהגבול עם לבנון.
היקב הוקם בשנת 1995- כשותפות בין ארמונד ממן, חקלאי ממושב כרם בן זימרה לבין מתי הרוני, איש עסקים מבריטניה. ארמונד, חקלאי מנוסה ובעל מוניטין, החליט לייצר יין מהענבים שגדלו בחוותו והציע למתי להצטרף, כדי לחזק את הבסיס הפיננסי של היקב.
ענבי היין הראשונים נבצרו באוגוסט אותה שנה. היקב נבנה בחצר בית הוריו של ארמנד ומשם בשנת 1999 הועבר למיקומו החדש בפארק תעשייה דלתון.








אודות הכותב:

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il