מאמרים - סופגניות שמרים יבשים הדפסה מאתר מאמרים

סופגניות שמרים יבשים

נכתב על ידי מיכל מורנו

[ הדפסת המאמר ]

מתכון סופגניות עם שמרים יבשים -קל להכנה, ויוצאות סופגניות מעולות!


המתכון מתאים להכנה של כ-30 סופגניות גדולות (או 60 קטנות).


חומרים:




    • 1 ק"ג קמח

    • 3 כפות שמרים יבשים

    • 2/3 כוס סוכר

    • 150 גרם מחמאה (או חמאה) מומסת

    • 4 ביצים טרופות

    • 2 כפות גרידת לימון

    • 1 1/2 כוסות מים פושרים

    • אבקת סוכר לקישוט

    • שמן לטיגון

    • ריבת חלב או ריבה רגילה או ממרח שוקולד למילוי

אופן ההכנה:




    • שמים את הקמח בקערה, ובמרכזו יוצרים גומה

    • בגומה שמים את השמרים והסוכר, ומעט מים. מערבבים קצת ונותנים לשמרים 5 דקות תסיסה.

    • מוסיפים למרכז את הביצים, החמאה וגרידת הלימון, מערבבים ומוסיפים מים לסירוגין ובהדרגה עד ליצירת בצק אחיד.

    • מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת נפח הבצק.

    • לשים את הבצק, ושוב מתפיחים כ-20 דקות.

    • מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ, וקורצים ממנו עיגולים.

    • מכסים את העיגולים במגבת לחה ומתפיחים כ-15 דקות.

    • מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי - על מנת שלא לשרוף את הסופגניה.

    •  ממלאים בריבה ובוזקים אבקת סוכר מעל.

אודות הכותב:

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il