מאמרים - קציצות בשר בחצילים - אלבונדיגאס הדפסה מאתר מאמרים

קציצות בשר בחצילים - אלבונדיגאס

נכתב על ידי מיכל מורנו

[ הדפסת המאמר ]

בשנים האחרונות התוודעתי למטבח הבלקני בכלל, והתורכי בפרט, ואני מוצאת אותו כמטבח מאוד פרקטי ופונקציונלי - לא מסובך, קל להכנה, וטעים.


חצילים הם הבסיס למתכונים רבים במטבח התורכי, ומתכון ה"אלבונדיגאס"  - כדורי בשר בחצילים, הוא אחד מהמתכונים הבסיסיים והקלים ביותר לשילוב של בשר וחצילים. יתרון נוסף בו הוא שהחצילים הם קלויים , ולא מטוגנים - ולכן במתכון זה גם לא נושאים איתם את ה"משכנתא" של השמן המוסף שיש במתכוני חצילים בדרך כלל.                                      


אז ככה: 


המצרכים:




    • 3 חצילים גדולים קלויים

    • 1/2 כוס מים

    • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון

    • פרוסת חלה מתוקה

    • ביצה

    • מלח, פלפל

    • 1 בצל מגורר בפומפיה

    • צרור פטקוזיליה קצוצה (או כוזברה)

אופן ההכנה




    • קולפים את החצילים הקלויים וקוצצים אותם בסכין. חשוב לא לקצוץ במעבד מזון על מנת שלא לאבד את המרקם הנפלא שלהם. דרגת הקציצה יכולה להיות גזה, או עדינה - לפי הטעם.

    • מניחים בסיר רחב, עם חצי כוס מים, מלח ופלפל

    • מערבבים בקערה את כל מרכיבי כדורי הבשר (בשר, בצל, מלח, פלפל, ביצה, חלה ופטרוזיליה)

    • לאחר רתיחת החצילים - מוסיפים את כדורי הבשר

    • מבשלים כ-45 דקות על אש בינונית - חלשה

אפשר גם להוסיף רסק עגבניות - מה שעושה את העניין קצת יותר מתקתק וטעים לילדים. אם מוסיפים רסק עגבניות - יש לעשות זאת בשלב הכנסת החצילים והמים לסיר - לפני שילוב כדורי הבשר.                                                                         


ההגשה עם לחם לבן טרי ליד, או אורז לבן, ולא לשכוח לזלף כמה טיפות של טחינה גולמית מעל. כמו בכל מאכלי החצילים - יום אחרי יותר טעים.


בתאבון!           


 

אודות הכותב:

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il