אלכסנדר - ליזה שרדונה 2009
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

אלכסנדר - ליזה שרדונה 2009  

מאת   23/01/2011 |  נצפה 2506 פעמים

אלכסנדר - ליזה שרדונה 2009
ביקורת יין: אלון גונן

אסכולת השרדונה הטרופי מתגלה בכל הדרה ביין של אלכסנדר.
חובבי הז'אנר ימצאו ריחות של אננס בוסרי, לימון, אגסים ואף מלון כתום. טעמי פירות טרופיים ממלאים את חלל הפה. האפטר טייסט מעניק סיומת חמאתית נעימה. השרדונה קיבל 18 חודשי עץ ולצערי היא מאוד מינורית ואין כמעט כל עפיצות או טעמים שמאזנים את המתיקות שיש בליזה.

כשהיין נמזג בטמפרטורת ההגשה המומלצת ליין לבן הוא לדעתי מתוק מידי ונותן תחושה של סירופ. כשהוא נמזג בטמפרטורה קרה מאוד המתיקות מתאזנת אולם היין מאבד מרעננותו והסיומת קצרה ולא כל כך נעימה.

לאתר היקב

www.adomolavan.co.il

שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה