עוגת שוקולד ואגוזים אוורירית ללא קמח.
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

עוגת שוקולד ואגוזים אוורירית ללא קמח. 

מאת   07/04/2010 |  נצפה 8554 פעמים

החומרים:

6 ביצים, 200 גרם אגוזים שבורים גס,  200 גרם שוקולד  (איזה שרוצים, כדאי שוקולד מריר, אבל אפשר גם לצרף מס' סוגי שוקלד) שבור גס, 3 כפות גדושות שמן, כף גדושה אבקת קקאו, 5 כפות סוכר, תמצית וניל, כף גרידת תפוז (אם יש).

ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים + הסוכר לקצף קשה מאד.

2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים ואת כל יתר החומרים, למעט כף אגוזים שבורים.

3. מאחדים את תערובת האגוזים והשוקולד עם קצף החלבונים בתנועות קיפול ז ה י ר ו ת.

4. משמנים תבנית קפיצית (26) ויוצקים לתוכה את התערובת, ומפזרים מעל את כף האגוזים שהשארנו.

5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 - 160 מעלות במשך 50 דקות.

6. כאשר העוגה מוכנה, לא מוציאים אותה מהתנור (כי היא נוטה לצנוח) - מכסים את העוגה במגבת מטבח ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט, להשוואת טמפרטורות.

7. כאשר הטמפרטורה בתנור ובחדר זהות, מוציאים את העוגה ומגישים.

אופציות:

- העוגה תשמור על טריות על השיש  עד שלושה ימים (בתנאי שתכסו אותה בנייר אלומיניום)

- מי שרוצה להוסיף לעוגה הזו ציפוי, יכול להקציף שמנת מתוקה עם מעט אגוזים, או לבשל שמנת מתוקה ו-250 גרם שוקולד בבון מארי, לצנן את הקרם ולצפות את העוגה.

 

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה