מתכון גונדי חומוס
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

מתכון גונדי חומוס 

מאת   03/03/2009 |  נצפה 10614 פעמים
גונדי חומוס

גונדי חומוס הן קציצות בשר עטופות בחומוס טחון זהו מאכל שמאפיין את העדה הפרסית

החומרים:

חצי קלו בשר הודו או עוף טחון

3עד 4 בצים

חצי עד שלושת רבעי כוס חומוס טחון

1 בצל גדול קצוץ דק מאוד

מעט הל טחון

כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד עם העיסה

דלילה מידי מוסיפים מעט חומוס טחון ועם היא

סמיכה ז"א קשה לעבד לכדורים אז להוסיף ביצה.

בכל אופן הכדורים צריכים להיות כמו שעושים

קציצות אבל בצורה ובגודל של כדור פינג פונג

הכנת המרק:

לחתוך כ 3 בצלים לפרוסות גדולות לטגן עד להזהבה להוסיף מים לתבל במלח פלפל וכורכום {ניתן אך לא חייב להעשיר את המרק בכנפי עוף} לערבב טוב להוסיף חומוס בלי הנוזלים מקופסא שימורים. כשהכל רותח להנמיך את הלהבה ליצור קצוצות מהבשר ולסים אותם לאט לאט ובעדינות בתוך המרק לא לשכוח הלהבה חייבת להיות נמוכה אחרת הכל יתפרק.

שיהיה לכם בתאבון פעם הבאה הכניס מתכון חדש אחר

אשמח מאוד לתגובות ניתן להיכנס לספר אורחים ולכתוב ועם מישהי ניתקלת בבעיה אשמח גם לענות בטלפון




אורז עם פול יירוק ושמיר {נוסח יהודי אירן}

המצרכים לאורז:

6 כוסות מים, 1 כפית מלח, 3 כוסות אורז פרסי.

המצרכים לבלילה:

400 עד 500 גרם פול יירוק מוקפא ומופשר או טרי

2 כפות שמן, 1 בצל קטן קצוץ, 1 וחצי כוסות שמיר קצוץ דק

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס שמן, רבע כפית כורכום, חצי כוס מים

1 בצל בינוני פרוס לטבעות, 1 או 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ופרוסים.

ההכנה:

שוטפים את האורז מסננים ומשרים במים נקיים כשעה, שמים את 6 כוסות המים המלח והאורז בסיר על להבה בינונית כשהאורז חצי מוכן ז"א שהמים עדיין לא רותחים מסירים את האורז המגז ושוטפים אותו על מנת שתהליך הבישול ייפסק האורז אמור להיות מעט נוקשה ולא מבושל. במחבת עמוקה מחממים שמן ומזהיבים בצל קלות מוסיפים פול ושמיר ומאדים עוד 2 -3 דקות ומסירים מהלהבה.

יוצקים לסיר היבש שמן, מוסיפים כורכום, מעט מלח ומחממים תוך כדי בחישה {בלי האורז} מסדרים בתוך הסיר על הכורכום השמן והמלח כשיכבת בסיס טבעות בצל ותפוחי אדמה. את האורז המסונן מערבבים עם תערובת הפול מוסיפים מעט שמן וממליחים לפי הצורך ושופכים את הכל על תפוחי האדמה והבצל הפרוס.

מכסים במכסה שעטוף במגבת ומבשלים על הגז בלהבה נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים

דבר מאוד חשוב את הסיר להניח על רשת מיוחדת {ניתן להשיג בחנות לכלי בית} כדי שהאורז יתבשל בבישול איטי ותפוחי האדמה יהיו זהובים ולא שרופים.


פילף עוף בנוסח פרסי

החומרים:

1 בצל גדול

5 רבעי עוף

5 גזרים

3 כוסות אורז

50 גרם צימוקים

מלח, פלפל, שמן

ההכנה:

שוטפים את האורז מסננים ומשהים במים רותחים + מלח במשך כשעה.

קוצצים את הבצל מוסיפים שמן ואת חלקי העוף ומטגנים. את הגזר מגרדים בפומפייה גסה בין הבצל לעוף מוסיפים גזר, על זה מניחים את האורז המסונן את הצימוקים מניחים בפינה של הסיר סוגרים את הסיר במיכסה עוטפים במגבת כדי שהאדים לא יצאו, מבשלים על אש קטנה מאוד כשעתיים.


בתאבון

הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה

http://www.doondosh.net
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה