עוגיות קוקוס פריכות
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

עוגיות קוקוס פריכות 

מאת   11/10/2008 |  נצפה 26703 פעמים

את העוגיות הנהדרות האלה חובה להכין עם הזאטוטים.

החומרים: כוס וחצי קוקוס, כוס וחצי קמח רגיל, חצי שקית א. אפיה, 2 ביצים, 200 גרם חמאה רכה, חצי כוס סוכר. מי שלא אוהבים קוקוס יכולים להמיר את הקוקוס בקמח (מלא או רגיל) בכמות זהה.

ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יחד ולשים אותם לבצק אחיד

 2. נותנים לבצק לנוח לפחות 10 דקות, ובינתיים מרפדים תבניות בנייר פרגמנט ומחממים את התנור ל- 180 מעלות.

 3. מרדדים את הבצק לעלה עבה (חצי ס"מ - סנטימטר - קחו בחשבון שזה ישאר גובה העוגיות לאחר אפייתן. העוגיות האלה לא תופחות בתנור והן שומרות על גודלן המקורי לאחר האפיה)

 4. יוצרים צורות בעזרת כל מיני חרצני צורות, או כוס, ואפשר גם להרכיב דמויות (דובי, ג'ירף, פיל, פרפר וכו') בדיוק כמו בפלסטלינה

 5. מניחים כל עוגיה (ואין צורך לשמור על רווחים) בתבנית ומשגרים לתנור האפיה.

 6. אחרי כרבע שעה (כשהעוגיות הזהיבו) מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר. זה הזמן להכין כוס תה או קפה ולהנות מהן.

הערה חשובה: בעקבות פניות בעניין דביקות הבצק - ניתן להניח את הבצק לחצי שעה במקרר לפני רידודו.

בישולים עם ילדים
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה