עוגת מקצפת את מוס תפוזים
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

עוגת מקצפת את מוס תפוזים 

מאת   16/07/2008 |  נצפה 6310 פעמים

פעמים רבות כשאנשים מדברים על "עוגת תפוזים" אתם מצפים לעוגת טורט פשוטה עם איזה ניחוח תפוזים, משהו בסגנון "עוגת חנק" צבאית. אבל אפשר ליצור עוגת תפוזים בסגנון ה"אל-חנק" עם קצפת ומרקם מיוחד.

המצרכים:

4 חלבונים
2 כוסות סוכר

בנוסף בשביל "קצפת התפוזים" תצטרכו את הרכיבים הבאים:
כוס של מיץ תפוזים (עדיפות לתפוזים סחוטים וטריים כמובן)
כוס מים
חצי לימון סחוט
1 שקית ג?לטין
חצי כוס סוכר (אפשר קצת יותר)

2 מיכלי קצפת מתוקה / צמחית
4 כפות גדושות של קורנפלור
4 חלמונים
חצי כוס מים
3/4 כוס של תפוז טחון עם כל החלקיקים (לא חייבים הרבה נוזלים) או מיכל "תרכיז תפוזים"

 

אופן הכנת העוגה:

הכנת ה"מקצפת" :
1. יש להקציף את חלבוני הביצה עד שאתם מרגישים קציפה.
לאט-לאט להוסיף סוכר תוך כדי הקצפה עד שיש קצפת יציבה ויפה.

2. מרפדים בנייר אפיה / נייר פרגמנט לכריכים / כל כיסוי אפיה שעובד לכם טוב: 2 תבניות גדולות לעוגה.

3. מורחים את הקצף ב 2 התבניות אבל משאירים קצת בצד, משטחים את רוב הקצף בשתי התבניות.
צריך לאפות תוך כדי גם "נשיקות" אז אם יש מקום אפשר לשים תבנית קטנה נוספת עם נשיקות, או לשים את התבנית של העוגה בתבנית גדולה יותר ומסביב לתבנית הקטנה (בין הקטנה לגדולה) לפזר את ה"נשיקות".

4. מכניסים לתנור ואופים במשך לילה שלם  בטמפרטורה של 100 מעלות, או לחלופין לאפות במשך שלוש
שעות ב 120 מעלות.

הכנת מוס התפוזים בבישול:

1. לוקחים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, המים וכשליש כוס סוכר - ומבשלים עד כמעט רתיחה.

2. קורנפלור, שליש כוס סוכר וחלמונים מערבבים ביחד עם קצת מהתבשיל מסעיף 1 (בשביל להשוות טמפרטורות - זה חשוב!), מערבבים ושופכים את התערובת לסיר.

3. מבשלים תוך בחישה מעמיקה וקבועה על אש בינונית, עד שנהיה קרם סמיך. לשים לב: לא לבשל יתר על המידה או על להבה חזקה מידי - אחרת החלמונים עלולים להיקרש (ואתם תמצאו את עצמכם עם סוג של חביתה).

4. מורידים מהאש ומוסיפים לקרם את חלקיקי התפוזים / תרכיז התפוזים (לעיתים אף ממליצים ללכת על התרכיז, אותו אחד שנמכר בסופר).

5. ממיסים ג?לטין בתוך שלוש רבעים של כוס מים, ושמים במיקרוגל כחצי דקה (אולי יותר, תלוי במיקרו וברמת חום)  עד שהוא נמס לחלוטין.

6. מקציפים את הקצפת הצמחית / מתוקה רגילה עד לקבלת קצפת עמידה.

7. מקפלים את הג?לטין ביחד עם הקצפת אל לתוך ה"קרם תפוזים" - מערבבים עד שנהיה קרם יפה ואחיד.  

הרכבת החלקים לעוגה שלמה:

1. מסירים את ה"מקצפת" מנייר האפייה מאחת התבניות  ושמים אותו בתבנית נקייה.


2. יוצקים על הבסיס (המקצפת) חצי מהקרם ומעליו מניחים את בסיס המקצפת השני, יוצקים שוב את החצי הנותר מהקרם (ואז מעצבים ומשטחים אותו).

3. לסיום שמים למעלה את הנשיקה בצורת עיגול או באיזה סדר שתרצו (עדיף לחלק בצורה שתהיה נשיקה לכל פרוסת עוגה).

4. מכניסים למקפיא - יש להוציא שעה לפני ההגשה.

עוד עוגות בסגנון ניתן למצוא בקטגוריית עוגות באתר "השף הלבן".
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה