גרסיניה קמבוג'יה - למה כולם משתגעים על המוצר הזה?
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

גרסיניה קמבוג'יה - למה כולם משתגעים על המוצר הזה?  

מאת   18/01/2018 |  נצפה 853 פעמים

הגרסיניה קמבוג'יה הוא פרי טרופי הגדל באינדונזיה ודומה בצורתו לדלעת קטנה. צבהו ירוקצהבהב, טעמו חמצמץ והוא משולב במגוון מאכלים ותבשילים מקומיים. פרי שימש את התרבות האינדונזית לטיפול במגוון בעיות רפואיות כגון: לחץ דם גבוה, רמות סוכר גבוהות בדם והשמנת יתר. שמו הבוטני של הגרסיניה קמבוג'יה נקרא: "Garcinia gummi gutta".

עיקר הפרסום של הפרי הגרסיניה קמבוג'יה התחיל בתכנית הספיישל שד"ר אוז, מתכנית הבריאות האמריקאית, אשר ערך תחקיר על סגולות הפרי. כחלק מהתכנית, ערך ד"ר אוז בדיקה על מספר משתתפות כשחלקן נטלו תוסף תזונה המכיל גרסיניה קמבוג'יה וחלקן פלסיבו. התוצאות הראו חד משמעית שהנשים אשר צרכו את תוסף הגרסיניה קמבוג'יה ירדו ב- 4 ק"ג יותר מהנשים אשר צרכו פלסיבו. יש לציין שכולן עמדו בתפריט הרזיה זהה לחלוטין המורכב מכל אבות המזון ומצריכה יומית של 1500 קלוריות. 

    כיצד גרסיניה קמבוג'יה עובד? 

במחקרי מעבדה שנעשו על פרי גרסיניה קמבוג'יה הצליחו לבודד את החומר הפעיל בפרי אשר נקרא: "חומצה הידרוציטריט", או בקיצור: HCA. המחקרים מצאו ש- HCA מעודד הפרשת סרטונין ובעקבות כך גורם לתחושת שובע ממושכת. בנוסף, נמצא שגרסיניה קמבוג'יה חוסם את אנזים העיכול "ציטראט ליאז" אשר אחראי על ייצור השומן בגוף. מחקרים אלו הפכו את רכיב ה- HCA לפופולרי מאוד אצל אנשים המעוניינים להוריד אחוזי שומן בגוף.

לאלו אנשים מומלץ לצרוך תוסף תזונה המכיל גרסיניה קמבוג'יה? 

כיצד לבחור מוצר גרסיניה קמבוג'יה איכותי? 

בחנויות הפארם ובאתרים שונים ניתן למצוא המון מוצרי גרסיניה קמבוג'יה במחירים שונים וברמות איכות שונות. יצרנים לעיתים קרובות משלבים בין שני חומרי גלם על מנת להוזיל את עלויות ייצור המוצר ולמקסם רווחים. יצרנים אלו מנצלים את חוסר הידע של הצרכנים בנוגע לריכוז החומרים הפעילים במוצר. במוצרי גרסיניה קמבוג'יה ישנם שני חומרי גלם: 


    • אבקת גרסיניה קמבוג'יה - חומר גלם זול המכיל 2% חומר פעיל
    • מיצוי גרסיניה קמבוג'יהחומר גלם מבודד ויקר ברמות ריכוז של עד 60% 

אבקת גרסיניה קמבוג'יה הוא פרי טחון. חומר זה לא עבר תהליך הנקרא extraction במעבדה, אשר מבודד את החומר הפעיל ברמות ריכוז שונות. יש לוודא המוצר שאתם רוכשים מכיל מיצוי של פרי הגרסיניה קמבוג'יה ברמת ריכוז גבוהה ככל הניתן. 500 מ"ג HCA הוא המינון המקובל. יצרנים לעיתים קרובות משלבים את שני חומרי הגלם ביחד וכך מוזילים את עלות המוצר. 

 

אסף סגל.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה