סברינה קלאסית
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

סברינה קלאסית 

מאת   29/08/2013 |  נצפה 4976 פעמים

יש לא מעט מתכונים לסברינה, אך כאן החלטתי לשתף אתכם במתכון הקלאסי, נכון שזה אולי לא המתכון הכי מהיר לקינוח הזה, אבל ההשקעה תמיד משתלמת.
מצרכים:
50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
4 ביצים
1 כוס+3/4 קמח
100 גר' חמאה בטמפ' החדר
מעט מלח
לסירופ:
3 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1/3 כוס רום כהה

לקצפת:
מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר

12 תבניות אישיות

אופן הכנה:
1. שמים בקערת מיקסר את השמרים, סוכר, ביצים וחלב ומקציפים
לתערובת אחידה.
2. מוסיפים לתערובת קמח, חמאה ומלח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק דביק או בלילה מאוד סמיכה.
3. מכסים בניילון ומשאירים במקום חמים לתפוח כשעתיים.
4. משמנים את התבניות ויוצקים לתוכם את התערובת עד לגובה 2/3.
5. מתפיחים שוב כשעה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 20 - 25 דקות.
7. מוציאים ומקררים.
8. מוציאים בעזרת סכין חדה מהתבניות ומסדרים את כל בסיסי הסברינה בכלי עם שולים גבוהים
9. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר ללא ערבוב, ומורידים מהאש. מוסיפים רום ויוצקים מעל העוגות בעודו חם.
10. מקררים את העוגות ובנתים מכינים את הקצפת ע"י הקצפה פשוטה של השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצף יציב.
11. הטאץ האחרון הוא הרכבת הקינוח: חותכים את הכיפה מהעוגה (היא נוצרת עקב התפיחה בתנור בעת האפיה), ומוציאים מעט בצק ממרכז העוגה על מנת לצור גומה, אותה ממלאים בקצפת שהכנו (ןבפירות העונה אם בא לכם). סוגרים מעל עם הכיפה, כך השקרם יציץ רק מעט, ובתאבון!!
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

פוליסמן אולגה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה