יינות ישראלים במסעדת שף
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

יינות ישראלים במסעדת שף 

מאת   21/12/2012 |  נצפה 1542 פעמים

 

ירק ינות ישראלים ורק הטובים שבטובים 

עודכן בתאריך: 15.12.2012

 ברחוב לילינבלום 43 בתל אביב, במקום בו שכנה מסעדת פרידה קאלו שלו, פתח שף יואב בלימן את מטבח לילה – בר-שף שמוציא ממטבחו מנות מיוחדות, לצד בחירה מאוד מעניינת של יינות ישראלים משובחים.

 

מטבח לילה פותח את הדלת כל יום מהשעה 19:00, והכוונה לאפשר לקהל המאוד מגוון שמגיע למקום, ליהנות ממנות שף מוקפדות כגון קרפצ'יו שרימפס, טרטר בקר, שרימפס בבירה, מוסר ים על שפייצל, נתח קצבים, ניוקי זנב שור; לצד יינות היקבים קסטל, קלו דה גת, טוליפ ופלטר.

 

אני אוהב את הבחירה של השף. מוטלת עליו הרבה אחריות על מנת להתאים ליינות אלה אוכל, וללמד את הצוות להגיש את היין בכוס נכונה, מזיגה נכונה, דקנטר אם צריך. אני מצפה מהיקבים שידאגו להגיע למקום ולהעביר הדרכות מסודרות, להטעים את הצוות, לפקח בשבע עיניים ולוודא שיתייחסו ליין שלהם כמו שצריך. מדובר במסעדת שף מוכשר ורציני, שבחר יינות מובחרים ורציניים. תשמרו אחד על השני.

 

יקב קסטל

קסטל שרדונה C

היין הלבן של קסטל, עם הייחוד האופייני של אלי בן זקן שמעניק הרבה עץ, הרבה גוף, פרי משובח. יין בעל ספקטרום טעמים נפלא, מינרלי מאוד, מיוחד מאוד.

 

פטי קסטל

זהו יין אדום מושלם לאוכל של יואב בלימן. כל מנה שתוגש עם היין הזה, הופכת להיות מנצחת.

פרי אדום טוב צעיר וקופצני בפה, ריחות של דובדבנים ועשבי תיבול טריים. גוף בינוני עם אפטר טייסט משובח של מעט קקאו, שוקולד, ופרי טוב.

 

קסטל גרנד וין

קלאסיקה של קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו. 20 חודש בחבית. היין שאני מכתיר אותו כיין הישראלי.

יין שורשי, כבד, בעל ריחות של עשבי תיבול ופרי יער שחור בשל, טעמי חבית שמעניקה גוף טוב ל- 14% אלכוהול.

 

 

יקב טוליפ

טוליפ סירה רזרב

16 חודשים בחביות. צבע היין סגול-בורדו בוהק וסמיך. ריחות טובים של פרי שחור מוצק, המון וניל וסוכר שרוף.

בפה הסירה מאוד מעודן. פרי בשל עם רמת חומציות טובה. תוספת 10% קברנה סוביניון העניקה ליין ייחודיות נפלאה ובשלות טובה. 15% אלכוהול שמתפוגגים מהר ולא מפריעים. יופי של יין.

 

טוליפ לבן

עשוי מענבי גוורצטרמינר וסוביניון בלאן. צבע קש בהיר, ריחות מהנים ומיוחדים של גויאבה המון ליצ'י ואשכולית. יין מאוד מינרלי ומאוד רענן.

 

טוליפ קברנה פרנק

תוספת של 15% ענבי קברנה סוביניון ל- 85% קברנה פרנק.

צבע בורדו חזק בוהק עם שוליים אדמדמים. ריחות של פרחי בר,פלפל ירוק, והמון דשא קצוץ.

בפה היין סמיך עם אין ספור טעמים טובים, המון פלפל והמון אוכמניות בשלות. יין מרגש.

 

טוליפ BLACK

בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטי ורדו. 30 חודשים בחביות, 15.5% אלכוהול.

ריחות וטעמי פרי מאוד עוצמתיים. היין נקי ובעל גוף נפלא, עשבי תיבול רטובים, פרי בשל עם רמת חומציות משובחת.

 

 

יקב פלטר

פלטר שרדונה

צבע בהיר קש, צלול ויפה. ריח של אשכולית מעט בוסרית ומשמש בשל. טעם מפתיע מופיע בקצוות, והיה מהנה להרגיש את הג'ינג'ר. יין חמאתי עם אפטר טייסט מינרלי מצוין.

 

פלטר פטי ורדו סדרת טי סלקשיין

בחירה אמיצה של השף. זה זן שלא מתאים לכל אוכל, והיין בדרך כלל סוליסט.

הפטי ורדו של פלטר ישב 15 חודשים בחבית. יש בו 14.5% אלכוהול, צבעו סגול כהה בוהק עם שוליים בהירים.

ריחות של פטל שחור ופרחי בר מעט מתקתקים, בקצוות יש ריח סלמי מעושן (נפלא). בפה המון דובדבנים חמצמצים ומרירות של גרגרי רימון.

אפטר טייסט מריר שפותח את התיאבון, ואכן נתח הקצבים שאכלתי מתאים לו כמו כפפה ליד.

 

 

יקב קלו דה גת

קלו דה גת שנסון

בלנד לבן של שרדונה, ויונייה וסמיון.

ריח היין מהנה במיוחד. הקרמל שולט ומתמזג טוב עם הריחות הטרופיים. בפה יש תחושה נעימה של עקצוץ בועתי. שילוב טוב בין פירותיות הוויוניה לבין השרדונה החמצמץ והמינרלי. יין טוב שמתאים לאוכל במסעדה.

 

הראל קברנה סוביניון 2010

ריח חזק וטוב של פרי בשל יחד עם עץ מתובל מאוד. בלגימה הראשונה יש תחושה של מתקפת פרי ואלכוהול בפה, אך תוך שניות היין נרגע ומתאזן באופן נפלא. המון דובדבנים ושזיפים טריים בפה. אפטר טייסט חמאתי עם אספרסו ומעט וניל. יופי של יין.

 

קלו דה גת סירה סיקרא 2009

ריח של פרי אדום דחוס עם סלמי מעושן והמון פלפל. בפה יש אין-ספור טעמים, כשמדי פעם הפה מתכווץ מהעוצמה של הפרי.

יין גדול, מורכב ומאוד עוצמתי. אחד היינות הטובים שיש על המדפים היום. איני בטוח שהוא מתאים לאוכל שמוגש במסעדה.

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה