חדש בפייסבוק: סנכרון תמונות
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

חדש בפייסבוק: סנכרון תמונות 

מאת   02/12/2012 |  נצפה 4718 פעמים

בימים האחרונים - קיבלו משתמשי הסמארטפון למיניהם - המשתמשים באפליקציה של פייסבוק למובייל, הודעה המבקשת מהם להצטרף לשירות חדש:

סנכרון תמונות.

זהו למעשה שירות "מחשוב ענן" הראשון של פייסבוק, וכפי הנראה - סנונית מבשרת לבאות.

גוגל, כבר שנים מקיימים שירותים מסוג זה ומאפשרים שיתוף תמונות ב"פיקאסה", פליקר - היו ראשוני המדור, ועדיין מהווים אחד מהגופים החזקים בתחום, ופייסבוק - הצטרפו זה עתה.

הרבה שאלות עולות כאשר חושבים על השירות, ובהן: האם זה פרטי? האם זה יצרוך רוחב פס? האם זה יבזבז לי את הבטריה?

בדיוק בגלל זה כתבנו עבורכם את המדריך המלא:

מה זה סנכרון תמונות - והאם עליי לאפשר אותו?

כל המידע כאן.

 

הרעיון המרכזי בשירות הוא - לאפשר למשתמשי פייסבוק להעלות את כל התמונות שהם מצלמים באמצעות המכשיר הסלולרי שלהם - לענן של פייסבוק.

כלומר - השירות מאפשר למשתמשים לאחסן את כל התמונות שהם מצלמים במכשיר שלהם - בפייסבוק,

ואחרי האחסון - להחליט מה הם משתפים בפייסבוק.

 

רוצים לאפשר את השירות אצלכם במכשיר?

הקליקו על כפתור sync

הנמצא בתחתית דף התמונות באפליקציית פייסבוק אצלכם במכשיר

ואתם שם.

 

אחרי שאפשרתם את השירות - כל התמונות שצילמתם במכשיר הסלולרי שלכם, יהיו זמינות באלבום מיוחד ששמו:

"synced from phone"

אלבום זה יהיה זמין גם במחשב הרגיל שלכם, בו תוכלו לבחור מה לעשות עם התמונות:

להשאיר פרטיות או לשתף.

 

והבטריה? מה לגבי הבטריה?

הדאגה הכי גדולה של כל משתמש סמארטפון היא הבטריה...

ובכן - לפי פייסבוק אין סיבה לחשוש בעניין זה, מכיוון שלא יתרחש סנכרון תמונות בכלל - במידה והבטריה לא מספיק טעונה.

 

ומה עם צריכת המידע שלכם?

ברירת המחדל של השירות היא כי רק תמונות קטנות יעלו לפייסבוק כאשר אתם מחוברים ברשת הסלולרית.

התמונות הגדולות יותר - יעלו לפייסבוק כשתגיעו לרשת WIFI

אם אתם רוצים לשמור על חבילת המידע שלכם ברשת הסלולרית כך שלא תגדל -

תוכלו לבחור באפשרות סנכרון תמונות רק כאשר המכזיר מחובר לWIFI.

 

 לאילו מכשירים המאפיין מתאים?

כל מכשירי האנדרואיד, ולמשתמשי אייפון - רק במערכת הפעלה iOS6 

 

איך משתפים תמונה שעלתה באופן ציבורי?

פשוט מאוד: נכנסים לפולדר התמונות המסונכרנות שלנו, מסמנים את התמונות שנרצה לשיתוף, ובוחרים בדרך השיתוף שאנו רוצים: כפוסט או כהודעה פרטית.

 

ואיך מבטלים?

אם איפשרתם את השיתוף ואתם מעוניינים לבטל -


    • פתחו את אפליקציית פייסבוק אצלכם במכשיר הנייד
    • מקליקים על התפריט הנמצא בפינה השמאלית העליונה
    • באייפון - מקליקים על אפליקציית התמונות, בוחרים באפשרות הסנכרון ומשם באפשרויות הסנכרון המסומנות בגלגל שיניים
    • באנדרואיד - גוללים לתחתית המסך, להגדרות האפליקציה ומכבים את הסנכרון

מנהלת פרוייקטים בחברת מורנו'ס שיווק באינטרנט ועורכת ראשית באתר מאמרים - הספרייה הגדולה בישראל להפצת מאמרים לשימוש חופשי ברשת האינטרנט.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה