פסטיבל היין בירושלים: קצת שמח קצת עצוב : ביקורת יינות שרדונה
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

פסטיבל היין בירושלים: קצת שמח קצת עצוב : ביקורת יינות שרדונה 

מאת   12/08/2012 |  נצפה 1290 פעמים

אלון שר-דונה בפסטיבל היין בירושלים: קצת שמח קצת עצוב  

 

 

עודכן בתאריך: 31.7.2012

 

 

למה חזרתי קצת עצוב מהערב הראשון של פסטיבל היין במוזיאון ישראל בירושלים? כי היו פחות יקבים - בוודאי מהגדולים, ומעט מאוד ייננים ובעלי יקבים שהגיעו.

למה חזרתי שמח? כי היו המון אנשים צעירים מחויכים שאהבו לשתות יין. טוב, בכל זאת זה הבר הכי זול בעיר, 80 ש"ח דמי כניסה וכוס לשתייה ללא הגבלה, לצד נשנושים כמו סושי, גבינות ושוקולדים (בתשלום נוסף). כדאי לכם להגיע, עד חמישי 2.8 ב- 23.00 (בואו קודם כמובן).

 

 

טעמתי בפסטיבל מספר יינות שרדונה:

יקב הר אודם שרדונה 2011

ענבי השרדונה נבצרו בשני אזורים שונים: גבעת ישעיהו באזור עמק האלה, ונוה אטיב בחרמון;  שהעניקו ליין איזון מדהים. מתיקות עדינה לצד חמיצות נפלאה. ריח מתקתק עם ריח חמאה מומסת.

יופי של יין. הטוב ביותר בטעימת השרדונה שערכתי.

 

 

יקב פלטר שרדונה 2011

ללא חבית. 12.7% אלכוהול.

חם בירושלים. בדרך כלל יין לבן שותים קר וצונן. לצערי, המטעימות של פלטר לא סברו כך ולא קיררו את היין, וגם לא הפריע להם שעשרות הטועמים אמרו להם שהיין חם.

"ככה זה צריך להיות", הייתה התשובה.

חבל שלא היה נציג של פלטר באזור. עובדים כל כך קשה כל השנה, ומטעימה צעירה וחיננית פשוט הורסת את הכל.

היין בעל ניחוחות מתוקים ופרחים. בטעימה היין מינרלי מאוד, אך יש חזרה לפלטר של לפני שלוש-ארבע שנים, כאשר הם ייצרו שרדונה מאוד פירותי. יש השתלטות של ריחות מטהרי אוויר על היין, וחבל.

יינות השרדונה שלפני שנה ושנתיים היו בעלי חמיצות ואיזון טוב עם המתיקות. פה לצערי המתיקות גבוהה מדי, וזה לא מפני שהיין נמזג חם - קיררתי את הכוס ביקב אחר.

 

 

יקבי רמת הגולן שרדונה 2010

שבעה חודשי חבית .

יופי של ריחות טעמי תפוח ירוק ואגס בוסרי, יין עם המון מינרליות.

יין קייצי מדהים.

 

 

יקב צובה שרדונה 2011:

שרדונה טרופי עם המון גויאבה. יין קריספי, רענן, חמיצות נפלאה.

יין פשוט מענג.

 

 

יקב דלתון עלמה 2011

בלנד שרדונה-ויוניה. חודשיים בעץ.

יין שמשלב שני זנים סוליסטים. הוויוניה העניק יופי של מתיקות ואיזון טוב. החבית העניקה טעמים מעט מעושנים ומעניינים, והשרדונה איזן את המתיקות והעניק חמיצות טובה.

יין טוב.

 

 

יקב לוריא שרדונה 2011

היינן גידי סיידא העניק השנה לשרדונה שלו  (12.5% אלכוהול) חבית של 1000 ליטרים, עם מנגנון שמסובב אותה באופן אוטומטי בכל שלבי העשייה. גם השמרים הותססו בחבית הזו.

היין קליל בלגימה הראשונה, ואז זה עולה והפה מוצף בטעמי פרי בשל עם ארומות חמאתיות וקלויות מעט.

אפטר טייסט מענג.

 

 

יקבי בנימינה שרדונה 2011 ללא עץ

ביקבי בנימינה בצרו, סחטו וביקבקו יופי של יין.

בתקווה שהיקב ימשיך לעשות יין טוב עוד שנים רבות.

 

 

שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה