פסטיבל יינות לבנים בהרצליה - הבחירה הטבעית בעונה החמה
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

פסטיבל יינות לבנים בהרצליה - הבחירה הטבעית בעונה החמה  

מאת   15/07/2012 |  נצפה 1300 פעמים

פסטיבל יינות לבנים בהרצליה – הבחירה הטבעית בעונה החמה 

מאת שף אלון גונן

 

 

יינות לבנים וסמוקים הם הבחירה הטבעית בעונה החמה, אך ישראלים רבים ממשיכים לשתות את היין האדום והכבד.

"איש הענבים" בשיתוף עם המגזין "יין וגורמה", הפיקו זו השנה השלישית פסטיבל יין לבן ברחבת המרינה בהרצליה פיתוח, שכל מטרתו לקדם את היין הלבן הצונן במדינה החמה שלנו.

הייתי, טעמתי, ומאוד נהניתי – טוב, לא מהכל.

 

 

יקב טפרברג 1870 - סוביניון בלאן טרה 2011

צבע היין בהיר עד שקוף. ריחות טרופיים עדינים מאוד, עם דשא שנקצץ זה עתה והמון גרדת לימון ירוק.

יין קריספי ומאוד מאוד מענג.

 

 

יקבי רקאנטי - סוביניון בלאן 2011

סוביניון בלאן קלאסי עם המון לימוניות וניחות של פסיפלורה מתקתקה. יין קריספי קייצי מאוד.

12.5% אלכוהול ללא חבית הופכים אותו ליין מענג ביותר.

 

 

יקבי ברקן - סוביניון בלאן 2011

ריחות של פרי הדר ובעיקר אשכולית ירוקה, יין נקי וצלול. טעמי פרי מינוריים עם סיומת חמאתית רעננה.

ריח היין מדהים, ורק בשביל זה הוא שווה.

 

 

יקב מונד – רוזה

הרוזה של מונד עשוי מענבי מרלו ושיראז; בלנד מעניין ליין הרוזה החצי יבש הזה.

מתיקות המרלו והתיבול מהשיראז יצרו רוזה ייחודי ומאוד מאוד מענג.

יין קייצי מאוד ומרתק.

 

 

יקב מונד – שרדונה-שנין בלאן

12.5% אלכוהול יש בבלנד הלא אופייני הזה. 50% מכל זן יצרו יין מעניין, עם מתיקות טובה וחמיצות מאוזנת.

שנין בלאן הוא ענב בעייתי, שרק מעט מהיננים יודעים לעבוד איתו. במונד השכילו
לעשות ממנו בלנד.

יין שונה ומעניין - שווה לנסות.

 

 

יקב מונד – גוורצטרמינר-מוסקט-שרדונה

גם כאן יש בלנד מעניין. מוסקט שמעניק מתיקות טובה, גוורץ שנתן חמיצות והמון אשכולית, והשרדונה שאיזן את שניהם.

יופי של יין.

 

 

יקב דומיין נטופה

היקב הטעים יין רוזה ושני יינות שנין בלאן. זן השאנין בלאן ידוע כענב מאוד חומצי, ועיקר טעמו וניחוחו הם בגוונים טרופיים עשבוניים. בעיקר היה נהוג לעשות ממנו יינות חצי יבשים ואף יינות קינוח. באזור הלואר אפילו נהגו להכין ממנו יין מבעבע.

 

יקב דומיין נטופה - שנין בלאן 2010

8 חודשי חבית עץ. 14% אלכוהול. ריחות טובים של פרי טרופי עם נגיעות לימוניות בקצה. בטעימה המתיקות משתלטת ולא מאפשרת לפרי או לחמיצות לבוא לידי ביטוי, וחבל.

 

 

יקב דומיין נטופה - שנין בלאן 2011

8 חודשי חבית. 14.6% אלכוהול.

צבע היין מיימי לחלוטין, ובאף יש התפרצות של מי ורדים.

בבליעה היין מעט שמנוני, מה שגורם לפרי שטעמו היה מעט רקוב, להדבק לחך, והטעם מיאן לעזוב.

בשלב זה ביקשתי טעימה מבקבוק חדש, ולצערי היין החדש היה בדיוק אותו דבר. אחד מהשניים:או שבוטריטיס תקף את הענבים הללו ואף אחד לא שם לב לכך בכרם, מה שקשה לי להאמין כי צריך להיות עיוור לגמרי כדי לא להבחין בענבים המצ'וקמקים, או שמישהו לא צריך לעשות יין משאנין בלאן.

 

 

יקב מוסטו של הכורמת אלנה צימבליסטה - סוביניון בלאן 2011

יין עם ארומות נפלאות ומתיקות מאוזנת. פריך, רענן ועשוי נכון.

יופי של יין

 

 

יקב מוסטו - שרדונה 2011

בערבול הכוס היין מעט מיימי, עם ריח של בננה בשלה. בפה היין חומצי ולא מאוזן.

היין מאוד לימוני, ואין בו כמעט מתיקות. ריח הבננה מאוד משתלט על היין, וזה נובע בדרך כלל מתסיסה של שמר מסוים בו החליט היינן להשתמש. אני באופן אישי לא אוהב שרדונה עם ריח בננה.

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה