אולקוס וצרבת - הסבר קצר והמלצות תזונה
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

אולקוס וצרבת - הסבר קצר והמלצות תזונה 

מאת   17/04/2012 |  נצפה 5860 פעמים

מסלול עיכול המזון מתחיל בפה, בפירוק מכאני בלעיסה ופירוק ראשוני על ידי אנזימים ברוק. לאחר הבליעה, עובר המזון דרך הושט לקיבה, שם מעוכל על ידי מיצי עיכול ותנועות הסחיטה של שלושת שכבות שרירי הקיבה. כאשר המזון הופך לעיסה נוזלית, הוא מועבר לתריסריון, שם ממשיך להתפרק על ידי אנזימי עיכול ומיץ מרה, עד שהמזון ניתן לספיגה. לקיבה ולתריסריון קיימים מנגנוני הגנה אשר באופן תקין שומרים על הרירית בקיבה ובתריסריון מפני נזק.

אולקוס, או כיב פפטי, הינו פצע ברירית צינור העיכול שחדר לשרירים. הפצע נגרם על ידי מיצי הקיבה. לרוב כאשר הכיב הוא בקיבה הכאב מוחמר עם מזון, ומוחלש עם מזון כאשר הכיב בתריסריון.
כאבים עקב כיב פפטי לרוב מחריפים עם מזון חם ו/או חריף, ומוקלים על ידי מאכלים חלביים או סותרי חומצה, שקדים.

הבדיקה המדוייקת ביותר לאבחנת כיב היא גסטרוסקופיה ? החדרת צינור גמיש (אנדוסקופ) עם מצלמת וידיאו זעירה דרך הפה אל חלל הקיבה והתריסריון. זוהי בדיקה קצרה המתבצעת לרוב כשהחולה תחת טשטוש תרופתי.
לא להזניח ? סיבוכים עלולים להוביל למצבים מסכני חיים!

צרבת, או דיספפסיה, היא תחושת אי נוחות בבטן העליונה או מאחורי עצם החזה, המתוארת כצריבה או שריפה ותחושת כאב. התחושה הזו מתגברת בעת התכופפות, שכיבה, או אכילה.
לא להזניח ? סיבוכים עלולים להוביל למצבים מסכני חיים!

תופעה זו עלולה להופיע ממספר סיבות:

ניתן להקל על הסימפטומים על ידי:

מנסיוני, טיפול רפלקסולוגי ודיקור סיני עוזרים מאוד לסובלים מ אולקוס  ו צרבת.

 תרגישו טוב!


  • לימור בנרון לוי, מטפלת בשיטת רפלקסולוגיה + לנשים בחיפה

  •  0523-492860

  •  הצטרפו לרשימת התפוצה הפרטית שלי וקבלו חינם טיפים כתבות וסרטונים שיעזרו לכם לשמור על בריאות משפחתכם!

  • http://benron.co.il

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה