לאלו שעדיין מתלבטים או מתקשים להחליט בעניין זה , להלן כמה נקודות להבהרת המחשבה:
שווי מבנים
אחד הסכומים הנכבדים בביטוח רכוש הנו שווי המבנה. כידוע מחירי הבנייה למגורים צמודים למדד תשומה בבנייה למגורים וכך כפי הנראה גם ערך בנייה למסחר. בתקופה מ 1.1.2000 עד 15 לנובמבר 2007 - עלה מדד זה ב37% והדולר ירד ב 4.8% , דהיינו נוצר פער של 41.8% ובעניין זה עוד לא נאמרה המילה האחרונה , בראשון לינואר 2007 מתייקר מחיר המלט ( שמיוצר בארץ ) בעשרה אחוזים ובעקבות כך כמובן תתייקר עלות הבנייה וכל זאת ללא כל קשר לשער הדולר .
שווי ציוד
ציוד אשר נרכש במטבע שאינו דולר . אם ניקח את אירופה לדוגמה, נראה כי בתקופה שבין 1.1.2000 ל 15 לנובמבר 2007 שער היורו עלה לעומת הדולר ב 38.4% .
ביטוח חסר
מי שביטח את רכושו בשבע השנים האחרונות במטבע דולרי ולא עדכן את סכומי הביטוח , נמצא למעשה בביטוח חסר בשיעור של כארבעים אחוז. זה אומר שבמקרה של נזק יהיה עליו להשלים ולהביא ממקורותיו סכום לא מבוטל של כסף .
סיכום ביניים
ראינו שהצמדה לדולר בלבד עלולה להיות הרת אסון מבחינה כלכלית .
עדכון סכומי הביטוח גם למי שמבטח בשקלים - מדד המחירים לצרכן שאליו צמודים הביטוחים הנקובים בשקלים עלה בתקופה שבין 1.1.2000 ל 15 לנובמבר 2007 ב 12.2% בלבד. ולפיכך גם מי שמבטח עצמו בהצמדה לשקל חייב עדכון של סכומי הביטוח .
מאמר זה אינו משום קביעת שיטת הצמדה או קביעת סכומים לביטוח , וטוב יעשה כל אחד אם מדי פעם יערוך שערוך לרכושו על ידי מי שזה עסוקו.
שמעון שחר, מנכ"ל שחר יועצים לניהול סיכונים .
הרצאות ויעוץ בביטוח כללי כולל דירקטורים.
http://www.shahr-shimon.co.il
רשום כעד מומחה בבתי המשפט בישראל.
הרצאות ויעוץ בביטוח כללי כולל דירקטורים.
http://www.shahr-shimon.co.il
רשום כעד מומחה בבתי המשפט בישראל.