קציצות בשר בחצילים - אלבונדיגאס
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

קציצות בשר בחצילים - אלבונדיגאס 

מאת   11/11/2007 |  נצפה 11118 פעמים

בשנים האחרונות התוודעתי למטבח הבלקני בכלל, והתורכי בפרט, ואני מוצאת אותו כמטבח מאוד פרקטי ופונקציונלי - לא מסובך, קל להכנה, וטעים.

חצילים הם הבסיס למתכונים רבים במטבח התורכי, ומתכון ה"אלבונדיגאס"  - כדורי בשר בחצילים, הוא אחד מהמתכונים הבסיסיים והקלים ביותר לשילוב של בשר וחצילים. יתרון נוסף בו הוא שהחצילים הם קלויים , ולא מטוגנים - ולכן במתכון זה גם לא נושאים איתם את ה"משכנתא" של השמן המוסף שיש במתכוני חצילים בדרך כלל.                                      

אז ככה: 

המצרכים:

אופן ההכנה

אפשר גם להוסיף רסק עגבניות - מה שעושה את העניין קצת יותר מתקתק וטעים לילדים. אם מוסיפים רסק עגבניות - יש לעשות זאת בשלב הכנסת החצילים והמים לסיר - לפני שילוב כדורי הבשר.                                                                         

ההגשה עם לחם לבן טרי ליד, או אורז לבן, ולא לשכוח לזלף כמה טיפות של טחינה גולמית מעל. כמו בכל מאכלי החצילים - יום אחרי יותר טעים.

בתאבון!           

 

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה