הכנת גבינות, היום כל אחד יכול
<   +  גודל טקסט  - 
articles.co.il

הכנת גבינות, היום כל אחד יכול 

מאת   12/04/2011 |  נצפה 5578 פעמים

מוצרי חלב וגבינות תופסים מקום של כבוד בתזונה היומיומית של רובנו. מחקרים שנערכו הצביעו על כך כי רצוי לאכול מדי יום שלושה מוצרי חלב וכך לספק לגוף רכיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כגון סידן, ויטמין D, אבץ ועוד. בשל הצריכה ההולכת וגוברת של גבינות במהלך חיינו אנשים רבים החלו להכין גבינות בביתם, וכמו מבשלות הבירה הביתיות גם טרנד זה הולך ותופס עוד אנשים. בחיפוש פשוט ניתן למצוא בעלי מקצוע שמעבירים סדנאות וקורסים להכנה ביתית של גבינות החל מגבינת רכות כגון לאבנה ועד גבינות קשות כגון פרמזן.

לאחרונה ככל שהמודעות הבריאותית גוברת, הכנת מוצרים טבעיים בבית הולכת ותופסת תאוצה, כמו כן כשאתם מכינים בעצמכם גבינה אתם קובעים באיזה טעם וסגנון היא תהייה, האם חמוצה כמו לאבנה או רכה כמו קוטג', האם נשלב טעמים מיוחדים כמו פסטו וצנוברים, הכל פתוח בפניכם, כל מה שאתם צריכים זה לתת לדמיון וליצירתיות לזרום. ואיך אפשר בלי הגאווה הפנימית שהכנתם בעצמכם גבינות טעימות לחיך. תהליך היצירה שבו מחלב נוזלי יוצרים מוצרי חלב מוצקים כגון גבינה לבנה, קוטג', לאבנה ועוד הוא מקסים, מאתגר ומעניין. מי שמתחיל נתפס ונשאב לכל הקסם וההנאה שבדבר.

להכנה בסיסית של גבינה בבית כל מה שנדרש הוא חלב וגבן העשוי מחומץ, לבן, יוגורט ומיץ לימון. מדובר במוצרים שנמצאים בכל מכולת שכונתית. לניקוז הנוזלים מומלץ לקחת את סלסלת הניקוז הקיימת באריזות של גבינה מלוחה או גבינה בולגרית. לאלה מכם שרוצים להשתדרג ועוברים לשלב הבא מומלץ לרכוש בקבוק אנזים וקלציום כלוריד המיועדים להכנת הגבן. אל תפחדו מהשמות המפוצצים כיום ניתן להשיג הכל בקלות ובזול  דרך האינטרנט ויש חנויות ליצירת גבינות שמספקים זאת לצרכן הפרטי.

ההליך הראשוני של הכנת מוצרי חלב הינו הקרשת חלבוני החלב, לצורך הפרדת המוצקים מהנוזלים. כאשר איכות הגבינה תושפע כמובן מסוג החלב ואיכותו. הקרשת החלב מושגת באמצעות שימוש במחמצת חלב כגון לבן או יוגורט ואנזים הנקרא אנזים הגבנה.ישנם כאלה שמעדיפים לעשות שימוש במיץ לימון או חומץ במקום מחמצת החלב. כאשר עושים שימוש בחלב פרות רוב החלב הופך לגבן ואז צריך להפריד בין הגבן למי הגבינה, לצורך זה חותכים את הגבן כאשר גודל הגבן יקבע את סוג הגבינה, למשל אם רוצים להכין לאבנה או קוטג' עושים שימוש בגושי גבן גדולים ולצורך הכנת גבינה קשה משתמשים בגושי גבן קטנים. לאחר שהגבן הופרד הוא מונח במתקן דחיסה או מיכל. לצורך הכנת גבינות רכות כגון קוטג' או גבינה לבנה לא נדרש הליך הכנה ארוך והגבינה לא עוברת הליך התיישנות. הכנת הגבינה מהירה ואורכת מקסימום שלושה ימי ייצור. בגבינות אלו נמצא אחוזים גבוהים של נוזלים וניתן למרוח אותן בקלות על פרוסת לחם. באפשרותכם להוסיף לגבינה מיני תוספות כמון זיתים, פסטו, חצילים ועוד.

 

 

אריק לוי

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מאמרים במדיה:
פייסבוק - טוויטר - יוטיוב - גוגל-פלוס

 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

עבור לגירסה המלאה

הרשם | התחבר  | גרסא מלאה