חריימה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

חריימה 

מאת    [ 16/02/2011 ]
מילים במאמר: 387   [ נצפה 11123 פעמים ]

 
 

אני נשואה לטריפוליטאי ואצל רוב הטריפוליטאים חשוב מאוד שלמנה ראשונה יהיה חריימה על שולחן שישי.

אני ממוצע אשכנזי אין לי קשר לא לחריימה ובטח לא למאכלים חריפים אבל מה לעשות, חייבים להתאים את עצמך לבעל ולספק את רצונותיו שיהיה מרוצה.

בחודשים הראשונים של חיי הנישאים בעלי היה מבקש מידי שישי אצל אימו בצהריים אוכל שם ארוחת צהריים את הקוסקוס המסורתי עם מרק ירקות ומפרום ולוקח בקופסא מנת חריימה לארוחת הערב.

לאחר זמן מה אימו חלתה ולתקופה מסויימת לא יכלה לבשל ארוחת צהריים של שישי כולל חריימה.

בעלי לא וויתר ומצא שירותי קייטרינג שמספקים אוכל מוכן לשבתות וחגים והחל לבקר שם מידי שישי ולקנות חריימה.

סיפרתי זאת לחברה מהעבודה שהיא טריפולטאית ושאלתי אותה מה יש בחריימה הזה שאתם לא מוותרים עליו, היא גיחחה ואמרה שהיא מבשלת מידי שיש חריימה ובעלה האשכנזי משוגע על זה.

אמרתי לה שטעמתי וזה חריף לי מידי אז היא אמרה לי שניתן להוסף לימון שישבור את החריפות והיא תלמד אותי איך להכין שזה פשוט ביותר ובעלי וודאי יהיה מרוצה.

וכך עשיתי... ומאז כבר 10 שנים אנחנו אוכלים מידי שישי חריימה ולטענת בעלי עקפתי את אימו והחריימה שלי מוצלח אפילו יותר.

חומרים ל 4 מנות:

4 מנות דג (אני מעדיפה לוקוס אבל כל דג מתאים אפילו סלומון)

2 רסק עגבניות קטן

6 שיני שום קצוצות

רבע בצל מגורד דק דק

4 כפות שמן

תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, צילי גרוס חריף / פלפל שאטה, כמון, קוריאה (קימל)

חצי לימון סחוט

אופן הכנה

מחממים את השמן בסיר מוסיפים את הבצל המגורד לדקה עד שנהיה שקוף (שלא ישרף), הבצל מסמיך את הרוטב של החריימה.

מוסיפים את בשום הכתוש, רסק עגבניות ושלושת רבע כוס מים, מערבבים היטב.

מוסיפים תבלינים: 2 כפיות מלח שטוחות, כף פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, חצי כפית קוריאה (קימל), צילי חריף לפי הטעם או 3 פלפל שאטה קטן.

מערבבים היטב ומניחים לזה להתבשל 5 דקות, במידת הצורך מוסיפים עוד רבע כוס מים, חשוב שהרוטב לא יהיה סמיך מידי ולא מיימי.

מוסיפים חצי לימון סחוט ברוטב ואח"כ את הדג ומניחים לזה להתבשל בערך 7 דקות תלוי לפי סוג הדג.

בחברת קייטרינג שבעלי היה קונה דג מוכן, היו שמים דג נסיכה בגלל שהוא זול, אני מעדיפה דג לוקוס או פלמידה, חמתי נוהגת להכין עם דג סלומון או בורי, כל אחד לפי טעמו האישי.

חשוב רק לא לבשל את הדג יותר מידי של יתרכך ויאבד מאכותו.

כמובן שמגישים חלה טרייה לצד צלחת חריימה ושיהיה בתאבון !

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:


שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2015
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב